SHARE

Petak nam donosi deveto kolo Druge NL, barem jedan dio, a u tom dijelu je i okršaj porečkog Jadrana u Sesvetama. Utakmica se igra već od 15 sati pa ne čudi da gosti idu nekompletni – zbog posla će nedostajati Paolo Bernobić.

Sesvete su treća momčad lige sa samo jednom porazom, od najbolje momčadi lige, drugog Jadrana, onog iz Ploča. Istarski zaljubljenici u nogomet se nadaju kako će i drugi poraz Sesvećana doći od Jadrana, sada porečkog.

No, Sesvete u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih pojedinaca. Mateo Topić je godinama bio predvodnik drugoligaških kadrova, a bio je i u Novigradu. Na golu je Dominik Picak, s iskustvom igranja prve lige, dok je Tin Kulenović bivši junior Dinama koji je igrao i za Lučko, Kustošiju, zaprešićki Inter…

Tu je i Tomislav Turčin, bivši nogometaš Rijeke i Hrvatskog Dragovoljca koji je imao ozbiljnih problema s ozljedom pa sada pokušava „revitalizirati“ karijeru, ali i Leon Petrović kojeg je istarska nogometna javnost upoznala u vrijeme dok je igrao u labinskom Rudaru.

„Prema informacijama koje sam dobio, svi govore isto – radi se o dobroj, mladoj momčadi koja je tehnički jako dobra. Opasni su jako u kontri i polukontri zbog svojih brzih krila te su jako učinkoviti u prekidima“, secirao je protivnika Dalibor Šuran, trener porečkog Jadrana.

O igri Igora Lepinjice podosta govori i ova ilustracija…

Zbog svega toga teško je očekivati goropadni Jadran u gostima kod jedne od najbolje momčadi lige. „Ma, sigurno da nećemo srljati, ali ne predajemo se. Idemo se postaviti u discipliniranom bloku pa kroz brzu tranziciju pokušati što prije doći do njihovog gola.“

Susret koji u petak, 14. listopada 2022. godine započinje u 15 sati na Stadionu Sv. Josipa Radnika sudi sutkinja Jelena Pejković iz Splita, a pomagati će joj kolegice Gordana Katušić iz Gradeca i Martina Neralić iz Karlovca. Jelena Kumer iz Breganice je četvrta sutkinja, a Vinkovčanin Josip Capan je delegat susreta.