Home Nogomet Novigrad NAJAVA | Solin-Novigrad | Pamić: Bolji smo nego prošle godine, sada imamo...

NAJAVA | Solin-Novigrad | Pamić: Bolji smo nego prošle godine, sada imamo i širinu

Manuel Pamić u dresu Sparte

Četiri drugoligaška kola su iza Novigrađana, a momčad i dalje četvrtoplasirana, iza Dinama II, Sesveta i Gorice. Sada Buleovim nogometašima predstoji gostovanje kod Solina.

Solinjani su dosad slavili u dvije domaće utakmice, dok su kod Dinama II i Dugopolja poraženi. Nemaju istaknutih igrača u kadru, sve su to mladi nogometaši vrijedni poštovanja, ali ovog ljeta otišli su im iskusniji poput Gruice ili Batarela.

Ipak, velika snaga Solina je Mirko Labrović. IstraSport rijetko ističe trenerske kvalitete, jer su igrači ti koji donose razliku, ali Labrović već duže vrijeme zna samo za „senzaciju“.

Najprije je Šibenik doveo do vrha Druge HNL pa je preuzeo Solin sa kojim je lani bio u borbi za naslov do pred sami kraj prvenstva, iako ih je preuzeo u nezavidnoj situaciji. Preveliki uzorak utakmica da bi bila slučajnost.

Sutra protiv Solina Novigrađani neće moći računati na kapetana Manuela Pamića koji je dobio slobodno zbog privatnih obaveza, ali mislima će biti uz svoje suigrače:

„Pozitivan rezultat bio bi i bod, Solin je ozbiljna momčad“, započeo je iskusni lijevi bočni, jedini u momčadi s preko 30 godina: „Ma ne brinem ja za iskustvo, mnogo smo bolji nego prošle godine, sada imamo i širinu klupe.“

Cjelokupna situacija je vrlo pozitivna, slaže se i Pamić: „Super je, šteta da nismo pobijedili jer bi sakupili gotovo trećinu lanjskih bodova, a natjecanje nije ni počelo kako spada. No, nema problema, nastavljamo istim intenzitetom“, završio je ponajbolji istarski igrač u proteklom desetljeću.

NOVIGRAD | 4-2-3-1 | Nemec – Pralas, Vyatkin, Zirdum, Perković – Živković G., Pilj – Belaković, Smirnov, Pierre – Samac

Suci utakmice: Vlatko MLINARIĆ, Tomislav HUDIKA, Branko BACINGER, Ivan ČUŽIĆ

Delegat: Antun RAKOVIĆ

[jsMatches id =”15481″ quantity=”6″ matchtype=”1″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”1″ morder=”0″]

[jsStandings id =”15481″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk”]

Previous articleNAJAVA | Zagreb-Rudar | Škopac: Opuštanje ne dolazi u obzir
Next articleKenan Hadžić pogodio zlata vrijednu pobjedu pulskog prvoligaša