Home Nogomet Ostalo NAJAVA SUPERKUPA | Buje i Medulin 1921 na Kunfinu za prvi pehar...

NAJAVA SUPERKUPA | Buje i Medulin 1921 na Kunfinu za prvi pehar sezone

SHARE

U subotu, s početkom u 18 sati na stadionu Kunfin u Rovinjskom Selu, igra se utakmica Superkupa Istre u kojoj se sučeljavaju prvak Prve ŽNL Medulin 1921 i pobjednik Kupa Istre za prošlu sezonu, nogometaši Buja.

Trebalo bi biti zanimljivo jer će obje momčadi u narednoj sezoni igrati Četvrtu NL NS Rijeka. Zbog širine kadra, ali i nešto više iskustva, blagi favoriti su Buježi. Njihov trener Dalibor Višković se s time polovično slaže:

„Obzirom da smo lani bili ligu više od Medulina 1921, ako nas netko hoće svrstati u ulogu favorita može i mi je prihvaćamo, ali bio je i Jadran favorit protiv nas, pa eto. U jednoj utakmici nije bez izgleda ni četvrtoligaš protiv prvoligaša, kamoli ovako“, počeo je Višković pa nastavio:

„Dečki su jako dobro radili ove pripreme i nakon svega što se dogodilo, uspjeli smo se vratiti u kolosijek. Jako smo motivirani, igra se za pehar, a nama je ostao žal što smo lani poraženi u finalu na penale od Rovinja. Taj nam pehar nedostaje“, zaključio je Višković.

Buježima bi u subotu trebali nedostajati Bolčević, Vidonis i Favretto, ali obzirom na širinu kadra, imaju rješenja. Na putu do trofeja ovog im puta stoje Medulinci koje vodi mladi trener Saša Kolić. Momčad se ovog ljeta nešto pomladila, ali kvalitete ne nedostaje, pa bi susret trebao biti zanimljiv.

„Iza nas je uskoro četiri tjedna priprema te tri prijateljske utakmice, ali i devet novih igrača. S dosadašnjim dijelom priprema sam jako zadovoljan te sam uvjeren da ćemo kako prvenstvo bude odmicalo izgledati sve bolje i bolje“, rekao je na početku Kolić pa nastavio:

„Super Kup je svima nama nagrada za prošlogodisnji trud i bit ćemo spremni, iako još uvijek nismo i nećemo biti kompletni, zbog turističke sezone. Naša momčad je dosta pomlađena u odnosu na prošlu godinu, puno je tu igrača kojima trebaju sjesti neke stvari na mjesto, ali to nije razlog da tražimo alibi. Buje su favorit po svemu gledajući, ali znamo da su kupovi nepredvidivi i da je u jednoj utakmici sve moguće. Svaka prilika za trofej je  poseban izazov i razlog više da prezentiramo ono što najvise volimo, a to je nogomet!“