Home Nogomet Treća ŽNL Istra NAJAVA | TREĆA ŽNL JUG | 16. kolo: Spala knjiga na dva...

NAJAVA | TREĆA ŽNL JUG | 16. kolo: Spala knjiga na dva lista, od kojih prvi list ima veliku prednost pred posljednja tri kola

Tri su kola, 270 minuta plus sudačke nadoknade ostale su do kraja trećeligaškog nadmetanja na jugu. I jesmo, nakon prošlog smo kola malo bliži osvajaču naslova prvaka, premda je situacija daleko od riješene.

Naime, Perojci imaju dva boda prednosti nad Valdebekom, a znamo li da će ovaj vikend u Manjadvorce, da im sljedeći vikend u goste dolazi Barban, a da zadnje kolo odlaze do Valbandona, nekako nam se čini da je njihov raspored nešto malo jednostavniji od rasporeda “dečki iz predgrađa”.

Naime, Valdebeku najprije dolazi vrlo neugodno društvo iz Koromačna, nakon toga na Drosinu stiže i Valbandon, a zadnje kolo Premateova momčad mora u Rašu. Teško je vjerovati da u tom odnosu snaga, u ovakvom rasporedu, momci iz Valdebeka mogu do kraja natjecanja prestići Perojce. No, vrijedi pokušati, naravno.

Ruba Vanja i David Mitrović Hrvatin svakako neće moći odigrati kolo ovoga vikenda obzirom da su skupili po tri žuta kartona, a nedostatak ove dvojice prvotimaca mogao bi se odraziti i na igru Valdebeka.

Perojci, s druge strane, kompletni odlaze kod momčadi Đenara Lanče koja je prošlo kolo iznenadila susjede iz Barbana na Mrzlici, pa je jasno kako susret u Kujići nikako neće biti jednosmjeran. No, ponavljamo, Perojci su vrlo blizu osvajanju naslova prvaka.

Treba naravno voditi računa i o potencijalnoj situaciji u kojoj bi Peroj i Valdebek okončali prvenstvo sa istim brojem bodova. Naime, i u toj situaciji su Perojci u prednosti. Na njihovu gostujuću jesensku pobjedu na Drosini nadovezao se i remi u Vodnjanu, stoga, apsolutno sve je na njihovoj strani pred posljednja tri kola.

U ostalim susretima koji su manje značaji i manje utječu na rasplet na vrhu, svakako vrijedi izdvojiti dvoboj Valbandona i Barbana koji će otvoriti kolo ove subote, dok u Raši gostuje Galižana. Polet na svom travnjaku ne bi trebao imati problema protiv Šišana.