Home Nogomet Istra 1961 NAJAVA | Varaždin-Istra 1961 | Puljane čeka pakao

NAJAVA | Varaždin-Istra 1961 | Puljane čeka pakao

SHARE

Istra 1961 kreće po svoj put ostanka u Prvoj HNL. Sada je to više nego jasno. Određeno je vrijeme ipak prošlo, iza nas je mnogo odigranih utakmica, i s dečkima koji rade i žive na jugu Istre, sve je jasno. Utakmica u Varaždinu je pitanje hoće li Puljani otići u jednom pozitivnom ili i nadalje ostati usredotočeni na negativu i na negativne okolnosti.

Nije sve, naravno ni crno ni bijelo. U Istrinoj momčadi ima još jako mnogo prostora za napredak, posebice u završnoj trećini, no isto tako, ne treba gledati na sve kao na samo još jedan pokušaj da se ni od čega napravi nešto. Ovi igrači koji su trenutno u Puli, pokazali su i dokazali kroz ovu godinu, godinu i pol, koliko su ovdje, da se od njih u konačnici može i smije očekivati onaj pravi iskorak. Iskorak koji će konačno i Klub i regiju po pitanju nogometa dovesti na grane koje tom sportu pripadaju. I neka se to dogodi konačno, nakon toliko vremena u Varaždinu.

O Istri ne treba puno raspravljati. Grujevića nema, unutra će vjerojatno Franić i cijela ta priča je oko toga, hoće li jedan ili drugi dovedena na takav nivo, da je bespredmetna. Sve je jasno. Grujevića nema, Franić ulazi i tu počinju i završavaju priče oko Istrinog kadra za predstojeću utakmicu.

Može se tu još razgovarati o Močiniću, nekom trećem, nebitno, no jedino trener Prelec i njegov stožer u ovom trenutku najbolje znaju u kakvome su stanju i Močinić i bilo koji igrač. Nama vanjskima, u ovom trenutku možda samo treba da smirimo tenzije i da vjerujemo u ovo što ZG stručnjak sa svojim momcima u Puli radi.

Zoran Peruško, autor teksta

U Varaždinu dočekat će ih pakao. Naime, Klub je promijenio trenera, i pod vodstvom Luke Bonačića, koji se vraća u HNL nakon dugo dugo godina, Varaždinci očekuje nekakav pomak. Pomak koji im rezultatski nije dalek, no igrački jest. Varaždin u ovom trenutku nema igrača koji bi mogao izboriti se bez velikih problema u početni sastav Istre.

Koliko god mi pričali o kvaliteti, nekvaliteti, spremnosti ili nespremnosti, Varaždin u ovom trenutku takav kapacitet nema. Istru i Varaždince dijele svjetlosne godine. I ni Bonačić, niti netko treći, od ničega ne može izvući ponešto. Radnje u subotu od 15:00 trebale bi nam svima pokazati o čemu govorim.

PRVA HNL – 12. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”3964″]

PRVA HNL – LJESTVICA

[jsStandings id =”44912″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PRVA HNL – 3 KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”3964″]