Home Košarka A1 liga košarkašica NAJAVA | ŽKK Šibenik-ŽKK Pula | Ivan Đukić: Nepoznanica su nam, ali...

NAJAVA | ŽKK Šibenik-ŽKK Pula | Ivan Đukić: Nepoznanica su nam, ali idemo na pobjedu

Ivan Đukić, trener ŽKK Pula

Košarkašice Pule kreću ovog vikenda u novu sezonu. Lani su okončale kao peta ekipa lige, na korak do playoffa, ali prema riječima ljudi iz kluba, ove godine planiraju podignuti letvicu te se „ugurati“ među najbolje.

Ovog ljeta iz kluba je otišla Lana Pačkovski, lani najbolja asistentica lige i prva po efikasnosti od svih igračica, a osim nje u svlačionici Pule više neće biti ni Lee Hajdin te Barbare Trehub koje su otišle u Zagreb, odnosno u SAD.

No, u Pattinagiu bi se i dalje trebala gledati atraktivna ženska košarka. Naime, pristigla je Ivana Tikvić, aktualna reprezentativka države na centarskoj poziciji te dvije igračice na bekovskim pozicijama, Sara Simović i Lorena Mršić koje bi obje trebale biti pojačanje.

Sara Simović

„Pripreme su trajale nešto više od četiri tjedna, točnije od 27. kolovoza, a sada smo u finalnom tjednu. Zadovoljan sam kako su cure odradile taj dio, pokazalo se i na posljednjem turniru da smo kondicijski na visokoj razini pa nema straha“, rekao je na početku Ivan Đukić, trener ŽKK Pula pa nastavio s najavom subotnjeg okršaja u Šibeniku:

„Idemo po pobjedu, iako su nam nepoznanica. Dosta su promijenile roster, a stigle su im Marin i Erslan, dvije iskusnije igračice. No, niska su ekipa koja bi nam trebala teško parirati pa vjerujem da možemo do bodova.“

Na pitanje o ambicijama za cijelu sezonu, Đukić potvrđuje gore spomenute riječi: „Ako nas ozljede zaobiđu, mislim da se ova ekipa može upustiti u borbu za prva četiri mjesta. Možda je vrijeme za iskorak“, optimistično je završio Đukić.

Utakmica se igra ove subote, 06. listopada, od 20:15 u šibenskoj dvorani Baldekin.