SHARE

Dom sportova Mate Parlov u subotu i nedjelju bit će poprište odigravanja 17. izdanja Memorijalnog turnira Josip Joža Sever. Na memorijalu, koji se održava u čast “oca pulske košarke” nastupit će četiri momčadi.

Uz domaćina, Pulu 1981, to će biti Kraljevica, Labin i Pazin, a turnir će zaključiti kadeti Bijeloplavih i Pazina koji će odigrati utakmicu koja će se bodovati i za 1. kolo Regionalne lige 2021/22.

“Nakon prošlogodišnjeg, nazovimo ga, pomalo “krnjeg” izdanja, koji je zbog strogih Covid mjera bio sažet u samo jedan dan, ove godine se vraćamo na tradicionalni dvodnevni događaj” – najavio je Leo Krizman, sportski direktor Puležana.

“Ove nas sezone čeka nastup u Drugoj muškoj ligi Zapad stoga je i sam Memorijal usmjeren samom prvenstvu, pa će nam gosti za vikend biti prijatelji iz Kraljevice, Pazina i Labina s kojima ćemo ovaj put snage odmjeriti pripremno, a nakon toga nas s njima čekaju i prvenstveni ogledi”.

Memorijal počinje u subotu u 17 sati utakmicom između Kraljevice i Pazina, dok će u 19:30h na parket istrčati domaćin i Labin. U nedjelju su na rasporedu utakmice za plasman, u 9.30h će se odigrati utakmica za treće mjesto, dok je finale na rasporedu u podne. Turnir, na koji je ulaz besplatan, ali isključivo uz predočenje valjane Covid potvrde, će zaključiti kadeti Pule 1981 i Pazina u 14:30 sati.

Sportski direktor Bijeloplavih ne krije zadovoljstvo okupljenom momčadi za nadolazeću sezonu. “Smatram da smo skupili jednu veoma kvalitetnu ekipu, pogotovo s obzirom na okolnosti. Stav Uprave Kluba je da nivo rada zadržimo na razini prošle sezone, dečki će trenirati dva puta dnevno i ambicija kluba je da se pokušamo kroz ovu jednu sezonu odmah vratiti u prvoligaško društvo”.

Krizman se dotaknuo i omladinskog pogona, u kojeg u klubu polažu velike nade u bliskoj budućnosti. “Mislim da smo ove godine učinili novi iskorak, prvi put u povijesti kluba imamo dva profesionalna trenera u omladinskim kategorijama, isključivo i prvenstveno zato da bi rad s klincima digli na još viši nivo, što je jedini način da dugoročno temelj kluba čine isključivo igrači iz pulskog ‘bazena'”.

Dean Popović, playmaker Bijeloplavih izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim dijelom priprema i optimistično gleda na sezonu koja započinje 16. listopada. “Smatram da zaista dobro radimo, Memorijal će nam odlično doći jer nismo imali prilike odigrati dovoljno pripremnih susreta, a što se tiče ambicija za sezonu, ne krijemo da nam je glavni cilj povratak u Prvu mušku ligu”.