Home Nogomet Ostalo Najbolji istarski sudac jučer u Koprivnici došao do mini jubileja

Najbolji istarski sudac jučer u Koprivnici došao do mini jubileja

Koliko je to nezahvalan posao, dovoljno govori činjenica da je sudac najbolji – kad se za njega ne čuje. Shvatili smo to najbolje prošlog tjedna kad su Pajač i Jović bili „zvijezde“, ali ne iz pozitivnih razloga.

Zbog toga, kako bismo ipak cijenili ono što imamo, spomenimo da je sinoć u Koprivnici kanfanarski sudac Marin Vidulin odsudio svoju 65. utakmicu u Prvoj HNL. Ne treba ni napominjati da je to daleko najveća brojka kad je u pitanju Istra jer prvi sljedeći ima pet (kada govorimo o glavnim sucima, naravno).

Štoviše, kada bi se gledalo kompletan zapad Hrvatske, samo Ivan Bebek koji drži čelnu poziciju po broju utakmica (262), Veljko Malovac (sudio 1992-1999, 77) i Šime Vukić (70) imaju više odsuđenih utakmica na ovim prostorima.

Neka bude zdravlja i sreće, Vidulin bi vrlo lako, obzirom na svoje godine, mogao preskočiti dvojac ispred sebe. Važnija od samih brojki je kvaliteta. Istina, ona je usko povezana s brojkama, ali i Vidulinova prezentacija jučer u Koprivnici pokazala je zašto je tu gdje je već niz godina.