Home ISTRA NAJBOLJI SPORTAŠI U ISTRI ZA 2017: Nives Jelovica, Dominik Družeta, boćarice i...

NAJBOLJI SPORTAŠI U ISTRI ZA 2017: Nives Jelovica, Dominik Družeta, boćarice i judaši

SHARE

Večeras je u hotelu Par Plaza u Puli održana dodjela nagrada najboljim sportašima za 2017. godinu. Boćarica Nives Jelovica i judaš Dominik Družeta proglašeni su najboljima sportašima, a njihovi klubovi BK Labin i JK Istarski borac su laureati u preostale dvije “velike” kategorije.

Najuspješnija sportašica u mlađim uzrastima je Lara Kliba iz Judo kluba Istarski Borac, a kod “grubljeg” spola nagradu je primio Fabio Ipsa iz veslačkog kluba Istra. Upravo su juniori tog kluba najbolja momčad u mlađim uzrastima, dok su najboljom ekipom proglašene kadetkinje Atletskog kluba Istra.

Dean Ilić (JK Istarski Borac) je najbolji trener u 2017. godini u Županiji, a Mikela Ristoski iz AK osoba s invaliditetom Medulin je po tko zna koji put najbolja među sportašicama s invaliditetom. Njezin klupski kolega Miroslav Petković je laureat u muškoj konkurenciji.

Nakon toga priznanja za 2017. godinu dobila su i najuspješnija sportska društva Županije – ŠSD Mladost iz OŠ Vladimira Nazora Pazin i ŠSD Gimnazijac iz pulske Gimnazije. Iz OŠ Vidikovac stiže najuspješniji školski sportski djelatnik, gosp. Salja Sijarić.

Posebno priznanje dobio je nevjerojatno podcijenjeni Damir Kolec, kondicijski trener koji je slavu stekao u odbojkaškom svijetu, a 2015. godine osvojio je europsko zlato sa reprezentacijom Rusije. Nagrade za životno djelo pripale su Miroslavu Hlušički iz Pule, Sergiu Deltonu iz Vodnjana i Renatu Martinčiću iz Labina.