Home Nogomet Ostalo ZBOR TRENERA IŽ | Promjena na čelu, najizgledniji kandidat za mjesto predsjednika...

ZBOR TRENERA IŽ | Promjena na čelu, najizgledniji kandidat za mjesto predsjednika Miha Rojina?

SHARE
Miha Rojina, u sredini

Zbor trenera Istarske Županije krajem lipnja (28.) ima na rasporedu Izbornu Skupštinu, a već sada je poznato kako je na sastanku održanom početkom ovog tjedna predsjednik Zoran Peruško poručio kako više ne bi nastavio s mandatom.

Inače, iako se samo priča o sudačkoj organizaciji, i trenerska je polako, ali sigurno dotakla dno. Peruško je prije četiri godine krenuo ambiciozno, ali kako je tada na čelu NSŽI-a bio Igor Žiković, a između njih je nakon “slučaja Stanković” postojala netrpeljivost koja se mogla „rezati“ nožem.

Dosad je javno stigla samo jedna kandidatura pred „oči“ NSŽI-a, iako je nekolicina mladih trenera s istarskog područja odlučila krenuti u tu priču te je dojam da bi se stvari mogle mijenjati na planu te udruge.

Pogotovo je zanimljivo što se taj kadar okupio oko Mihe Rojine, trenera s novigradskom adresom koji je dugo bio čelni čovjek struke seniorske momčadi Buja, čak i u trećeligaškom društvu, prije nego je postao glavni trener Juventusovih nogometnih akademija diljem svijeta. S njegovim CV-em se može mjeriti malo istarskih trenera, ako je suditi prema web stranici talijanskog giganta.

Kontaktirali smo Rojinu koji je IstraSportu oduvijek bio na raspolaganju, međutim, ovog je puta samo kratko potvrdio da razmišlja o kandidaturi za Izvršni odbor, odnosno mjesto predsjednika, ali je naglasio da prije svega treba napraviti tim koji će s njim raditi pa da će se obratiti javnosti kad budu poznate definitivne konture toga.