Home ISTRA Boćanje NAJLUĐI SAVEZ U HRVATA | Novi izbornik boćarske reprezentacije je član IO-a...

NAJLUĐI SAVEZ U HRVATA | Novi izbornik boćarske reprezentacije je član IO-a HBS-a?!

SHARE

Da tamo postoji slobodni internet, vjerojatno bi se javnost Sjeverne Koreje smijala “demokraciji” unutar Hrvatskog boćarskog saveza. Naime, na sjednici održanoj 03. siječnja, seniorska reprezentacija dobila je novog izbornika.

Možemo se praviti da nije problem smjena Milana Celije. Recimo da nije, iako je isti prije 20 dana od strane Hrvatskog olimpijskog odbora bio jedan od petorice nominiranih za najboljeg trenera u Hrvatskoj! Recimo da nije, iako je na lanjskom SP-u u marokanskoj Casablanci reprezentacija osvojila čak pet medalja, od čega jednu zlatnu, tri srebrne i jednu brončanu te po tome bila druga od 42 reprezentacije svijeta. Sve to zanemarimo, jer je, vjerovali ili ne, to “manji” problem u cijeloj ovoj priči.

HBS je već nekoliko puta dokazao da je, čak i za hrvatske okvire, najluđi savez u Hrvata, ali ovog puta su podignuli letvicu. Naime, novi izbornik seniorske reprezentacija je Jure Maglić, ujedno i član Izvršnog Odbora HBS-a, tijela koje ga je postavilo na tu funkciju!

Svaki dodatni komentar je suvišan, jer onaj tko želi shvaćati, taj već zna da je HBS “igračka” nekolicine, a onaj tko shvatiti ne želi, taj ni neće, što god bilo napisano. Pokušali smo kontaktirati obje strane, a Milan Celija je, pomalo obeshrabreno, izjavio:

“Ne bih volio da se lome koplja na mom slučaju i da ja pokrećem nekakvu lavinu. Nijednog novinara nisam zvao. Smjena je nelogična, pogotovo obzirom na rezultate, ali to bih prihvatio da je način bio ljudski. Sigurno da mi nije bilo svejedno kad sam doznao večer prije Izvršnog Odbora, iako su mi mjesecima govorili da je sve u redu, ali još sam se više razočarao kad su mi predložili poziciju izbornika ženske reprezentacije koju vodi moj kolega. Pokušali su još na kraju i baciti nam kost, ali moj obraz takvo što ne bi mogao dozvoliti, pa sam se zahvalio.”

Pokušali smo kontaktirati i predsjednika HBS-a Tomislava Ćurka, ali se on nije javljao pa  smo na tri HBS-ove mail adrese poslali službeni upit slijedom Zakona o pravu na pristup informacijama. Sada čekamo…