Home Nogomet Treća ŽNL Istra Nakon derbija ista meta i isto odstojanje

Nakon derbija ista meta i isto odstojanje

FOTO: SempreQui Streams

Na vodnjanskom stadionu Guido Vodopia vidjeli smo danas čvrst susret dvije ponajbolje momčadi na trećeligaškom jugu. No, podjela bodova malo znači i jednima i drugima obzirom da je konkurencija slavila, pa sada tek starta utrka za naslov prvaka u kojoj će se sučeliti četiri podjednaka tima.

Valdebek se nametnuo u sredini i puno duela ostvario u svoju korist u prvom dijelu susreta. No, Perojci su bili ti koji su pogodili gredu, konkretno, Licardo poslije ubačaja, a najbolju prigodu imao je Antonio Vuzem kada je prošao po lijevoj strani i raspalio u lijevi kut, no golman Radonjić je fenomenalno reagirao.

U nastavku su Perojci bili konkretniji, no poslije duge lopte na spajanju gol aut linije i kornera golman Brajić nesmotreno izlazi i faulira Vita Radolu kada je lopta već izazila izvan igre, a poklon je Stefano Širol pretvorio u vodstvo gostiju

Morali su Perojci još jače pritisnuti pa je Matija Kraljević pokušao sa sedam metara no ravno u vratara Radonjića dok su Vuzem i Vučetić pokušali glavom, no obojica pokraj gola.

U takvoj igri, igri na suparničkoj polovici, Valdebek dolazi do mrtve prilike kada Edin Mujkić izlazi sam pred vratara Brajića no potonji brani nogom i iskupljuje se za grešku kod jedanaesterca.

Povukla je ta obrana Brajića dodatno Perojce pa Grebenar nakon prekršaja na Matiji Kraljeviću poravanava iz slobodnog udarca sa 18 metara i postavlja konačnih 1:1.

Premda je nakon izjednačenje igra bila prilično isprekidana, ipak su i jedni i drugi željeli i tražili pobjedu, no ostalo je neodlučeno što je najpravedniji ishod današnjeg derbija na trećeligaškom jugu.

Vrijedi spomenuti, ne i zanemariti kako je sudačka trojka odradila fenomenalno ovaj dvoboj poštivajući i nogomet kao igru, ali i aktere samoga susreta, kako s jedne tako i sa druge strane. Čestitamo!

VODNJAN – Stadion Guido Vodopija – Treća ŽNLI – Jug – 13. kolo – SUDAC: Sandi Orbanić (Žminj), POMOĆNICI: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) i Marijan Pavlović (Rovinjsko Selo), DELEGAT: Anto Rašić (Pula)

PEROJ – VALDEBEK 1:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Širol 58′, 1:1 Grebenar 81′

Žuti kartoni: Grebenar (Peroj), Alilović, Mitrović, Milutinović (Valdebek)

PEROJ: Braić M., Jandrijević, Licardo, Škoko, Vuzem A., Kraljević M., Vuzem J., Marković, Balaško, Vučetić, Braić D.

još su igrali: Grebenar, Vučerić I., Cetina, Kraljević T., Vučerić D., Draković

Trener: Saša Rudan

VALDEBEK: Radonjić, Ruba, Radola V., Radola A., Mlakić, Mujkić, Mitrović Hrvatin, Alilović, Milošević, Širol, Milutinović

još su igrali: Kontošić, Gojani, Bukvić, Katović

Trener: Denis Premate