SHARE

Nakon desetak godina neaktivnosti u omladinskom pogonu, u nogometnom klubu Vižinada započela je sa radom njihova nogometna početnica. Program je usmjeren prvim koracima u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i okuplja djevojčice i dječake od 7 do 10 godina uz nekoliko starijih članova. U subotu su polaznici nogometne početnice, njih devetnaestero, imali svoj premijerni nastup u kojemu su snage odmjerili s vršnjacima iz Livada.

Susret je bio prava nogometna fešta obzirom da igralište Fabrika odavno nije ugostilo susret mlađih kategorija te je utakmica izazvala interes lijepog broja posjetitelja. Kako to biva u ovakvim susretima pobjednici su svi koji su svojom igrom, trudom, vještinama i zalaganjem uveličali subotnje jutro u Vižinadi.

Kratkoročno, želja je da se od iduće sezone u Vižinadi vikendom igraju službeni susreti odnosno da se bar jedna kategorija uključi u županijsko nogometno natjecanje, dok dugoročno, rad s mladima u Vižinadi ima za cilj pružiti dodatni sadržaj u vidu sportskog odgoja mladih nogometaša koji će produžiti gotovo 70-godišnju tradiciju igranja nogometa u Vižinadi.