Home Košarka A2 liga košarkaša Nakon jučerašnjeg slavlja na Krku, Pula 1981 je definitivno jesenski prvak Druge...

Nakon jučerašnjeg slavlja na Krku, Pula 1981 je definitivno jesenski prvak Druge muške lige zapad

SHARE

Uvjerljivom pobjedom u zaostaloj utakmici 7. kola Druge muške lige Zapad, na gostovanju u Malinskoj, košarkaši Pule 1981 potvrdili su prvo mjesto na ljestvici te će Novu godinu dočekati u izrazito pozitivnom raspoloženju, s omjerom od devet pobjeda i nula poraza. Naslov jesenskog prvaka trebat će potvrditi tijekom drugog dijela sezone, no puleni trenera Sandra Nicevića su toga itekako svjesni.

Do konačnih +26 (69:95) protiv Krka Bijeloplavi su danas došli ne pretjerano ‘lepršavom’ igrom, no, svaku su četvrtinu zaključili pozitivnim rezultatom, a pobjeda ni u jednom trenutku nije došla pod znak upitnika, iako su borbeni domaćini do samog kraja pokušavali držati priključak, na radost domaćih navijača koji su u konačnici imali prilike vidjeti podosta atraktivnih poteza s obje strane.

Utakmica je trebala biti odigrana u Puli, no zbog zauzetosti Doma sportova Mate Parlov momčadi su dogovorile zamjenu domaćinstva te će otočani priliku za revanš u drugom dijelu sezone tražiti upravo na parketu pulskog drugoligaša.

Nikola Ostojić ponovo je bio najraspoloženiji u redovima Pule, ovoga je puta susret zaključio s 20 postignutih koševa. Kapetan Dean Popović dodao je 17 koševa, Luka Mionni i Nikica Šljuka zabili su po 14, Duje Topić se zaustavio na 10, a debi’ u seniorskom dresu danas je imao i četrnaestogodišnji Toni Bertonja, pretkadet Bijeloplavih.

S obzirom na to da drugi dio sezone počinje tek krajem siječnja, trener Nicević dao je igračima slobodno za Božićne i Novogodišnje praznike, pa će se košarkaši Pule 1981, koji su danas nastupili bez bolesnog Franka Koljanina, ponovo okupiti u ponedjeljak, 3. siječnja 2022. godine na jutarnjem treningu.

KRK – PULA 1981 69:95 (17:24, 20:21, 18:26, 14:24)

KRK: Matanić, Bušljeta 14, Crkvenčić 8, Tomee’ 4, Čondrić 5, Karabaić 24, Petrak 2, Došen 4, Jerković 2, Marijan 6

Trener: Emil Vlaisavljević

PULA 1981: Vučinić 3, Milivojević 3, Maurović, L.Topić 5, Bertonja, Mionni 14, Šljuka 14, Stunja 9, Ostojić 20, D.Topić 10, Kalčić, Popović 17

Trener: Sandro Nicević