Home Nogomet Ostalo NAPOKON ULAŽEMO U EDUKATORE! NSŽI poklanja knjige novim trenerima u Istri, a...

NAPOKON ULAŽEMO U EDUKATORE! NSŽI poklanja knjige novim trenerima u Istri, a Istarska županija im financira školovanje

Prije par dana kolega novinar upitao nas je zbog čega smo „mekši“ prema Nogometnom savezu IŽ. I zaista jesmo, to nije sporno, ali onda stignu ovakve vijesti, pa vidimo da se situacija promijenila gotovo iz korijena. Naime, treneri unutar NSŽI-a godinama nisu dobili ni „kafe“, ali sada je dojam kako bi se i to moglo promijeniti.

Naime, NSŽI je odlučio da svima onima, koji su proteklih godinu dana postali treneri i dobili C licencu, pokloni knjigu “Od početnika do trenera” autora Zoran Zlojića. Radi se o slijedećim trenerima: Dino Radetić – NK Uljanik, Matija Ulemek – NK Štinjan, Ivan Dubac i Zdravko Šverko – NK Vrsar, Adam Mofardin – NK Funtana, Diego Vižintin – NK Buje, Filip Krančić i Vanja Fabijančić – NK Buzet, Antonio Kancelar i Loredano Šćević – NK Barban 2013, Vedran Vlačić – NK Rabac, Filip Šujević – NK Žminj, Danijel Risonjić – NK Novigrad i Filip Josip Turk – NK Istra-Pula.

Uz to očekuje se i uplata Istarske županije, u suradnji s Sportskom zajednicom ŽI i NSŽI,  za školovanje trenera te će prijavljenima biti vraćen iznos uplaćene školarine u stopostotnom iznosu. I dalje se može puno više, ali ovo je dobar početak – treneri su postali nešto važniji nego što su bili…

Previous articleAlen Jurić: “Ima više okolnosti zbog kojih sam donio odluku, ali da, uzimam pauzu, neću voditi Medulince na proljeće”
Next articleULICA – 11. DAN | Plavi Put i dalje nezaustavljivo, Stella Šijana izbacila Nedešćane s veteranskog turnira