Home Arhiva Naravno da ćemo ići na pobjedu

Naravno da ćemo ići na pobjedu

SHARE

Nakon dva prošlo-subotnja, protiv dua-favorita s „riječke strane“, hreljinskog Naprijeda i Halubjana iz Viškova, nogometaše Žminja i nedešćanskog Jedinstvo Omladinca sutra, subota 01. listopada 2011. godine, u Žminju od 16:oo sati očekuje novi derbi, ovaj put istarski-međusobni.

 

Trenutno Nedešćani na prvenstvenoj ljestvici stoje nešto bolje, imaju tri boda više, pa je domaćinu pobjeda u sutrašnjem susretu svojevrsni imperativ.  Trener Jedinstvo Omladinca Nenad Peršić upravo u tome vidi najveću prigodu svoje momčadi: „Moramo odigrati disciplinirano, bez srljanja. Najvažnije je da prvi dio sačuvamo svoju mrežu, a ako usput nešto napravimo u napadu biti će to veliki kapital za nastavak utakmice. U drugom dijelu, kako vrijeme bude odmicalo, rasti će i nervoza u suparničkim redovima, a mi moramo biti spremni i kadri to iskoristiti.“

 

Ponajbolji žminjski nogometaš Nenad Damijanić očekuje tvrdu i krajnje neizvjesnu utakmicu: „Nedešćani su odlična momčad koju mi respektiramo. Naravno da ćemo ići na pobjedu ali to ne znači da ćemo bezglavo srljati naprijed. Moramo biti strpljivi i istrajni do samog kraja.“

 

Iz Nedešćine i ovaj put najavljuju 4-4-2 formaciju iako je za očekivati da će jedni i drugi sutra na travnjak istrčati u rasporedu 4-2-3-1. Kod domaćih nema ozlijeđenog Bebčića dok će iz prvih jedanaest kod Peršića izostati kartonirani Klapčić.

Povjerenje Sudačke komisije za suđenje derbija dobio je Tomislav Frlan iz Podhuma kojemu će na bokovima asistirati Riječanin Branko Vučinić i Đulijano Kulaš iz Mošćeničke Drage. Danijel Štoković iz Svetog Petra u Šumi će biti delegat.