Home Nogomet Istra 1961 NAŠA DICA | Mateo Lisica odličan i opasan, Mauro Perković fantastičan –...

NAŠA DICA | Mateo Lisica odličan i opasan, Mauro Perković fantastičan – ponajbolji na terenu!

SHARE

Ovo nije tekst o Hrvatskom Dragovoljcu i činjenici da je očito kako se između Prve i Druge HNL stvara s godinama sve veći jaz. Dok u Drugoj HNL igraju, među ostalima, polusmisleni projekti i lokaliteti bez banke i pošte, najjača hrvatska liga postala je izrazito ozbiljna i zbog toga svaki novak u ligi ima ozbiljnih problema u prilagodbi.

Ovo je tekst o neznanim junacima koje je zasjenila uvjerljiva pobjeda i junak Hassane Bande koji je na individualnu kvalitetu donio Istri 1961 ranu i za Dragovoljce neuhvatljivu prednost.

Mauro Perković je odigrao svih 90 minuta, a pritom je imao tri „čišćenja“ opasnih situacija, dvije presječene lopte, osvojio je oba duela na tlu koja je imao,  a postotak točnih dodavanja iznosio mu je gotovo nevjerojatnih 97%. Dao je, dakle, 108 točnih dodavanja iz 111 pokušaja. Uz to, jedno od tih dodavanja bilo je ključno (stvorena prigoda).

Mateo Lisica ušao je samo 16 minuta, ali je u njemu stvorio jednu izrazitu prigodu sjajnom asistencijom, a od osam dodavanja, čak su mu dva bila ključna. Uz to, jednu je loptu i presjekao te osvojio posjed za Istru 1961. Oba su nogometaša rođena 2003. godine i sigurno su najveće bogatstvo koje ima pulski prvoligaš.