Home Nogomet Mlađi uzrasti Ne zna se tko je luđi – ovi koji pitaju, ili ovi...

Ne zna se tko je luđi – ovi koji pitaju, ili ovi koji dozvoljavaju?!

Do kraja suluda situacija odvija se na Kvarneru kad su u pitanju omladinske lige. Naime, iako su cijelo ljeto „svi“ brže-bolje žurili prijaviti se za igranje viših liga sa seniorima, neki su se sada „sjetili“ kako s omladincima neće moći pratiti taj ritam.

„Da ozbiljnih problema u ustroju ima na svim razinama ukazuje molba sedam (Borac, Cres, Crikvenica, Krk, Naprijed, Vihor, Vinodol) od osam klubova koji se natječu u istoj ligi u uzrastima starijih  i mlađih pionira“, piše riječki Sportcom pa objašnjava da su ti klubovi poslali molbu da se primijenjuju pravila natjecanja iz prošle sezone prema kojima ulazno godište kadeta ima pravo igrati za starije pionire.

Problem nisu godišta ni „klinci“, već maćehinski odnos prema omladinskim pogonima. Bolje upućeni tvrde da i u Istri trenutno „pluta“ nekoliko tempiranih „bombi“ koje bi tijekom naredne sezone mogle „eksplodirati“. Nadajmo se da neće, ali naglasimo već danas – krivci neće biti djeca, već isključivo čelnici klubova.

Naravno, tim klubovima, koji više pažnje polažu prema seniorskom pogonu nego prema omladinskom, pogoduje i odnos svih saveznih „moćnika“ koji takva ponašanja ne kažnjavaju, već podupiru „guranjem pod tepih“. Već je sada jasno da nitko neće ispaštati, a kad je već tako – zašto to klubovi ne bi koristili, uštedjeli i doveli kvalitetnije desno krilo za seniorski pogon?

Previous articleKREĆE II ŽNL ISTRA | Derbi prvog kola igra se u Puli, izrazitog favorita za titulu pred prvenstvo nema
Next articleVečeras sjednica Izvršnog odbora NSŽI-a, donosi se prva važna odluka u ovom mandatu