Home Nogomet Ostalo Nek’ Kruno donese naslov na Maksimir

Nek’ Kruno donese naslov na Maksimir

SHARE
22.11.2011., stadion Santiago Bernabeu, Madrid, Spanjolska - Nogometna utakmica 5. kola skupine D UEFA Lige prvaka, Real Madrid - GNK Dinamo. Krunoslav Jurcic, Jose Mourinho. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uz Istru 1961, čiju smo najavu već objavili, ovoga je vikenda na rasporedu 17. kolo Prve HNL. Eto, pomalo, stigli smo skoro do polovice natjecanja. Polovice natjecanja u kojoj trenutni lider prvenstva ima osvojenih 69 posto bodova. Usporedimo li to sa europskim ligaškim natjecanjima, nije usporedivo. Samo Koper u Sloveniji i Zurich u Švicarskoj  na vodećim pozicijama trenutno imaju manji postotak osvojenih bodova. Momci iz Zuricha su na 67 posto, a Kopar na 65.

E sad, jel’ to naznaka da je naša liga sve ujednačenija, ili je to pokazatelj nečega sasvim drugoga i drugačijega, prosudite sami.

Bilo kako bilo, hrvatska je nogometna liga izjednačena. Posebice se to odnosi na borbu za naslov prvaka. Na začelju je manje-više sve jasno. Šansa Hrvatskog Dragovoljca da ostane među “elitom” sve mizernija je iz kola u kolo. A biti će još manja nakon što sutra dožive poraz od Gorice.

Baš taj Osijek, koji je vodeći sa 69 posto bodova, ugostiti će danas od 18:00 sati one koji do kraja natjecanja ne mogu ni gore ni dolje. Lokomotivu. Osijek je kompletan, dok “lokosi” u Gradski vrt stižu bez Cipetića, to sigurno. Ako biste nas sad pitali, tko je Cipetić, koja je njegova uloga u momčadi Lokomotive, ne bismo Vam na to znali odgovoriti. Lokomotiva se više ove sezone ne bori za sebe. Pa će se i danas boriti da još malo zakuha vrh natjecanja.

U kasno subotnje poslijepodne na “Apaša” će istrčati Rijeka. K momčadi koja se konačno malo probudila. Dolaskom Zekića na kormilo Belupa, nisu se stvari razvile onako kako su vodeći ljudi koprivničkog prvoligaša očekivali, no hajde, šest bodova u posljednja tri kola odvojili su Zekićevu momčad od samoga dna. No, vjerujemo kako tu neće stati. Prilika da ugroze blago ošamućenu Rijeku, mogla bi biti iskorištena.

Dinamo će u goste zadnji. U nedjelju od 15:00. Nakon ne pretjerano kvalitetne partije pružene protiv Genka, ponovno se aktualizira smjena na Dinamovoj klupi. Da budemo načisto, smjena ne može prouzrokovati ništa spektakularno u Dinamovoj momčadi, jer će Dinamo ionako uzeti naslov prvaka. No, ako imate namjere mijenjati, nemojte na klupu dovesti Keka. Više ga je gadljivo i gledati i slušati. Vratite Krunu Jurčića, pa nek’ zabava bude kompletna. E da, da ne zaboravimo, ne može se dogoditi da Dinamo poklekne na Šubićevcu…