Home ISTRA Ostali sportovi NEKA DELA KI JE LAČAN | Ok, klubovi će sve to platiti,...

NEKA DELA KI JE LAČAN | Ok, klubovi će sve to platiti, ali ovo je već ruganje

SHARE

Nismo dugo. Imali smo plan da 365 dana „u tiru“ pišemo o radu i djelovanju NSŽI-a, ali obaveze uzmu danak pa smo malo zastranili. I nećemo više objašnjavati da ovo radimo za interes istarskog nogometa i za klubove, čak i one koji smatraju da se na račun prežderavanja ne treba pomagati medije koji prate nogometnu Istru.

Jako smo sretni da više mi ni ne moramo tražiti mane trulog sustava kojeg trenutno ima NSŽI, već nam klubovi javljaju kakve se sve gluparije mogu povezati s radom NSŽI-a. Danas nam je stigao „screenshot“ s mobitela jednog od predstavnika klubova koji nam je poslao ovo:

Išli smo provjeriti, ovo zaista jest istina, na službenoj Facebook stranici NSŽI-a stoji kako je radno vrijeme dva zaposlenika od 9:00 do 13:00. Naravno, nemojmo zaboraviti da je teško raditi na „prazan želudac“ pa u ta četiri sata vjerojatno treba ubaciti i ‘marendu’. Odmah da se razumijemo – ta opravdanja „misli se na rad sa strankama“ i slične majmunarije, okačite mačku o rep.

Žalost je još i veća kada znamo da trenutno traju „bitke i pregovori“ oko toga da NSŽI jedan dan u tjednu radi popodne, za sve one koji ne mogu ujutro do Pule. Da je situacija iole normalna, to se rješava dekretom, potpisanim i pečatiranim od strane predsjednika NSŽI-a i stupa na snagu od tog trenutka. Pogotovo kad na te djelatnike netko (NSŽI, odnosno klubovi)  troši više od 30 tisuća kuna mjesečno.

No, najmanje su za ovakav sustav krivi djelatnici NSŽI-a, oni se ponašaju kao direktori državnih agencija za procjenu i analizu iz istog razloga iz kojeg psi ližu dijelove svog tijela – jer mogu, daleko veći problem je u Izvršnom odboru koji o tome ne raspravlja, a najveći u klubovima gdje većinu predstavljaju ljudi koji ne poznaju materiju i ne razmišljaju u tom smjeru.

U svemu tome nejasan nam je predsjednik Raić Sudar i IO NSŽI-a. Jer, ako je do nas došlo pitanje zbog čega je netko ‘češće’ u prostorijama prvoligaša nego neki djelatnici Istre 1961, onda su sigurno i oni to morali čuti. Ako se čuje u Tupljaku, čuje se i u Puli. Ali, sve će to klubovi platiti, i to i škampe na posteljici od tartufa u 50 000 kuna reprezentacije…