Home Nogomet Ostalo NEKOM MAJKA, NEKOM MAĆEHA | Delegat koji je igrača nazvao konjem dobio...

NEKOM MAJKA, NEKOM MAĆEHA | Delegat koji je igrača nazvao konjem dobio “ukor”, dakle ništa – igrač koji je vrijeđao suca će odmoriti na dva tjedna

SHARE
Konj je prekrasna životinja, kao što se vidi na slici, ali svejedno...

U posljednje vrijeme sve više pokušavamo shvatiti težak posao suca i nadamo se kako su neki primijetili itekakvo „smanjenje“ kritika na njihov račun u odnosu na protekle godine.

Međutim, delegati nisu suci. Dolaze na utakmice u odijelu ako to žele, iako doduše rijetki. Ne moraju trčati, nemaju velikih pritisaka, a veoma su rijetke utakmice u kojima je delegat nešto morao odlučiti na brzinu.

Dakle, rekli bi mnogi, lagan posao. Možda je, možda i nije, nismo tu da sudimo, ali danas ćemo pokušati objasniti glavnu razliku između delegata i igrača, a to ćemo, bez previše komplikacija, napraviti samo kopiranjem dva odlomka iz NSŽI-evog biltena, naravno, ponovno bez imena.

IGRAČ UVRIJEDIO SLUŽBENU OSOBU

“Isključen iz igre u 40. min radi korištenja uvredljivog rječnika, vrijeđanje suca utakmice. Mirno napustio teren za igru. Time je počinio prekršaj iz članka 53.b. Disciplinskog pravilnika te mu se temeljem istog članka izriče kazna: Zabrana igranja na određeni broj utakmica – 2 ut. Kazna teče od datuma 03.05.2021.”

SLUŽBENA OSOBA (DELEGAT) UVRIJEDIO IGRAČA

“…zbog upućene uvrede prema igraču NK Štinjan. Time je počinio prekršaj iz članka 9/51. Disciplinskog pravilnika te mu se temeljem istog članka izriče kazna: Ukor.”