Home ISTRA Odbojka Nemili događaj obilježio odbojkaški susret u Puli, žaljenje izrazili i župan i...

Nemili događaj obilježio odbojkaški susret u Puli, žaljenje izrazili i župan i pulski gradonačelnik

Nemili događaji jučer u Puli. Nakon prvenstvene utakmice ŽOK Veli Vrh i ŽOK Enna iz Vukovara, gostujući autobus je ‘kamenovan’ od strane nenormalnih pojedinaca, odnosno huligana koji su dosad nepoznati policiji.

Događaj su osudili istarsku župan Boris Miletić i pulski gradonačelnik Filip Zoričić. Istarski župan Boris Miletić danas je osudio huliganski čin koji se sinoć dogodio na Velom Vrhu, prilikom kojeg je oštećen autobus odbojkaškog kluba ŽOK ENNA Vukovar.

„Izražavam veliko žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Puli jer je naša regija poznata kao tolerantna i miroljubljiva i svatko tko dođe u Istru treba se osjećati dobrodošlim i sigurnim. Posebice žalosti što se to dogodilo nakon odbojkaške utakmice jer je suprotno vrijednostima koje promiče sport, a i naše društvo u cjelini“, poručio je župan, koji se nada da se ovakvi incidenti više neće ponoviti, te da će policija pronaći i adekvatno sankcionirati počinitelje.

„Neugodno mi je i sram me da se u našem gradu ovo dogodilo. Pozivam policiju da odmah reagira! Ne možemo i ne smijemo zatvarati oči.

Znam da je sve više mladih ljudi koji su nezadovoljni svojim životima, nesretni i traže izlaze koji samo vode do zida. Treba nam više empatije, prevencije, edukacije u školama i konkretnih primjera života, a ne virtualnih rješavanja problema i “života” na društvenim mrežama.

Ispričavam se svima iz ŽOK ENNA Vukovar. Čekamo vas u Puli otvorenih srca i ruku“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. Događaj su osudili i ogradili se od njega i iz kluba, OK Veli Vrh, ali i sponzori kluba.