Home ISTRA Boćanje Nenad Tadić i Božo Šorgo prvaci, Ivan Milohanić dvaput srebrni

Nenad Tadić i Božo Šorgo prvaci, Ivan Milohanić dvaput srebrni

SHARE
Medalje u pojedinačnoj konkurenciji

Natjecanjem u dvije posljednje discipline, pojedinačno klasično i bližanje i izbijanje u krug, završena je ovogodišnja serija boćarskih prvenstava Istre.

Nenad Tadić, boćar prvoligaša Istre Poreč, obranio je naslov prvaka Istre u disciplini pojedinačno klasično na  županijskom prvenstvu, koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Umaga, drugu godinu za redom odigrano u boćarskoj dvorani u Svetoj Mariji na Krasu, dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korišteno i boćalište u Murinama.

Tadić je u finalu sa 13:9 pobijedio Ivana Milohanića iz Veleniki, dok je u susretu za 3. mjesto Jan Počekaj, član Istra Aluminija iz Ročkog Polja sa 13:7 savladao Sanjina Jelenića iz Svetvinčenta. Tadić je tako, nakon prethodno u Ladićima osvojene titule u preciznom izbijanju, osvojio drugi ovogodišnji naslov prvaka Istre, dok je u parovima zajedno sa klupskim kolegom Joškom Mardešićem osvojio brončano odličje. Ujedno je Tadić stekao pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično koje će se 2. i 3. prosinca 2017. godine odigrati u Primorsko-goranskoj županiji.

U Kukcima kraj Poreča je u organizaciji gradske Zajednice boćarskih udruga odigrano prvenstvo Istre u krugovima na kojem je naslov prvaka osvojio Božo Šorgo, iskusni boćar trećeligaša Umaga. Za prvi dio natjecanja po skupinama korišteno je i boćalište u Novoj Vasi.

Šorgo je u finalu sa tijesnim puntom razlike (22:21) pobijedio Ivana Milohanića iz Veleniki koji se tako drugi dan za redom na jednom županijskom prvenstvu morao zadovoljiti titulom viceprvaka s obzirom na to da je i dan prije u Svetoj Mariji na Krasu na prvenstvu u disciplini pojedinačno klasično također osvojio srebrnu medalju.

Milohanić je ujedno ostvario i najbolji rezultat prvenstva u Kukcima pobijedivši u natjecanju po skupinama Alena Džananovića (Mate Balota, Poreč) 26:18. Oba su finalista na svom putu do vrha morala pobijediti barem po jednog istaknuto prvoligaškog boćara, pa je tako Šorgo u četvrtfinalu savladao Nenada Tadića iz Istre Poreč (24:21), dok je Milohanić u polufinalu nadvisio Igora Vretenara iz Pazina (19:17).

Medalje u krugovima

Brončane medalje pripale su poraženim polufinalistima Nikoli Jedrejčiću (Lindar) i Vretenaru. Šorgo je stekao pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se 16. i 17. prosinca 2017. odigrati u Dubovačko-neretvanskoj županiji.