SHARE

U „moru“ transfera između županijskih klubova ovog ljeta, ovih se dana istaknuo jedan koji se doima, barem na prvu, kao nelogičan. Česta je pojava da se mladi igrači odluče kaliti u nižerangiranim klubovima, međutim, posljednji primjer je pomalo nesvakidašnji.

Enio Ibrišagić je branič rođen 2004. godine koji je do prije tjedan dana slovio za jednog od najkvalitetnijih mladih igrača na poziciji stopera u tom klubu. O njegovim kvalitetama dovoljno govori to da je lani bio kapetan kadeta Istre 1961 u Prvoj HNL te je bio drugi po redu igrač s najviše minuta u momčadi.

Kao dečko rođen i odrastao u Puli, pritom u pulskom prvoligašu igravši punih sedam godina, a uz to i dvije u Uljaniku, bilo bi zaista logično da isti bude projekt kluba sa stadiona Aldo Drosina.

No, u Istri vrijede neka druga pravila pa je Ibrišagić od ovog tjedna novi igrač četvrtoligaša iz Medulina. Trener Alen Jurić mora biti super zadovoljan, jer iako mladi nogometaš ima 17 godina, jasno je kako se radi o ozbiljnom potencijalu i kvaliteti.