Home ISTRA Atletika Neuništivi Ivan Stanić istrčao i maraton u Dubaiju

Neuništivi Ivan Stanić istrčao i maraton u Dubaiju

Ivan Stanić na račun je svoje karijere u maratonu pretrčao “pola svijeta”, a posljednja mu lokacija je sigurno jedna od atraktivnijih. Naime, maraton se održavao ulicama Dubaija, grada koji je jedan od šest emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Start maratona bio je u 07:00 na ugodnih 15°, a Stanić je maraton završio za tri sata, 17 minuta i 33 sekunde. S tim je rezultatom završio kao 117. sveukupno i deseti u kategoriji trkača od 50 do 54 godine.

“Krenuo sam u svom ritmu prema kojem mi za kilometar trebaju četiri i pol minute i to sam školski držao do 26. kilometra nakon čega mi se pojavom sunca i dizanja temperature dogodio lagani pad ritma”, kaže Stanić iz Dubaija pa završava:

“Ostaje žal zbog toga što nisam istrčao kvalifikacijsku normu za New York, ali svejedno sam zadovoljan, jer bit će još prigode, a ovaj je maraton zaista nešto posebno. Dovoljno je da kažem da je temperatura od 27° tijekom dana sasvim ugodna za kupanje.” Zajedno sa Stanićem bili su i Danijel Ikica te Elvir i Andreja Rakipović, svi troje iz grada na Dravi, Osijeka.

Ivan Stanić ispred hotela “Burj Al Arab”