Home Nogomet Četvrta HNL Zapad Neven Špiranac: “Mi gol nismo dali mjesec dana, sve je jasno!”

Neven Špiranac: “Mi gol nismo dali mjesec dana, sve je jasno!”

SHARE
Neven Špiranac (FOTO: Vedran Ivančević)

Samo jedan poraz Rovinježa do sada, za rovinjsku momčad djeluje prilično dobro, dok činjenica da Krizmanićeva momčad ima i samo jednu pobjedu, opet nas vraća na glavno pitanje, a to je, koliko ovaj Rovinj zaista vrijedi?

Vidljivo je da su Rovinježi ipak posegli malo dublje, neovisno o tome što su planirali ili htjeli. Dolazak vratara Starčića, povratak Manuela Novoselića, daljnja aktivnost Valentina Lleshdedaja, angažman Hakima Reida i Davida Despagnea, ipak daje naslutiti da njihov ovogodišnji kadar ipak nešto financijski i stoji klub.

Jedan od povratnika je i Leonard Šverko, rovinjski stoper, kojega ipak nećemo terorizirati ranijim pasusom, već smo ga zamolili da nam da najavu subotnjeg susreta na Tivoliu, neovisno o činjenici kako ga na tom susretu zbog žutih kartona neće biti.

“Osobno očekujem vrlo zanimljivu i tešku utakmicu protiv ekipe Velog Vrha koja kući igra uvijek čvrsto i napadački. U prošlom kolu ostvarili smo pozitivan rezultat protiv jako dobre ekipe Medulina i pokazali da možemo igrati protiv bilo koga. Kao i u svakoj utakmici tako i u ovoj idemo dati sve od sebe i pokušati uzeti prve bodove u gostima ove sezone”. – optimistično, sa punim pravom naglašava Šverko.

Sa druge strane, na Tivoliu igra i igrač koji je posljednje godine svoje uspješne karijere proveo upravo na Valbruni. Neven Špiranac, u svojoj četrdeset i drugoj godini, i nadalje je dio “narančastih” bez koga ih je čak i teško zamisliti.

“Jednostavno, vrijeme je da mi u špici napada preuzmemo odgovornost. Pa mi nismo dali gol više od mjesec dana! I to je naša, na žalost, velika realnost. To nema nikakve veze ni sa treninzima ni sa našim radom, ni sa odazivom na treninzima, ni sa trenerom, ni sa čime! Mi gol nismo dali mjesec dana, a ako želimo dobiti Rovinja, moramo zabiti!” – kratak je i jasan, čak pomalo i ljut bio “Špiro”.