Home Nogomet Ostalo Ni petrodolari nisu uspjeli ‘zaljuljati’ najveći golmanski kamp na Balkanu – Cotić...

Ni petrodolari nisu uspjeli ‘zaljuljati’ najveći golmanski kamp na Balkanu – Cotić i Starčić u narednoj godini planiraju čak 12 kampova!

Golmanski kamp „Cotić-Starčić“ samo nastavlja iznenađivati, ali uz enormnu dozu odrađenog posla. Nakon što su godinu otvorili sa Dajlom, tijekom proljeća gostovali u  Međimurju, ljeto proveli u Ravnoj Gori, a početak jeseni u Postojni na red je došao i domaći teren.

Prije domaćeg duplog druženja u Dajli ide i novo gostovanje u Sloveniji, točnije Izoli koja kreće 14. te traje do 18. prosinca. To je ujedno  i drugo gostovanje u Izoli nakon što su prošle godine u isto vrijeme prvi puta tamo gostovali i očito iza sebe ostavili širom otvorena vrata.

„Žao nam je što i u Izoli nismo mogli primiti veliki broj vratara koji je ostao ispod crte, ali naša pravila su jasno postavljena od prvog dana. Ono što nas ispunjava zadovoljstvo, a ujedno je i malo raritetno, a dogodilo se prvi puta – prijave nismo ni otvorili, a morali smo ih već zatvoriti. U samo nekoliko dana od najave gostovanja dobili smo toliko upita da bi u Izoli trebali biti cijeli prosinac, a to, iako možda želimo, nikako ne možemo odraditi“, rekli su nam Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić.

Nakon što odrade Izolu odmarati će tek par dana, a onda već tradicionalno sele u Dajlu gdje im kamp započinje 26. i traje do 30. prosinca, a onda nakon kratkog odmora stiže novi termin, od 2. do 6. siječnja.

Pomalo nevjerojatno zvuči brojka od 90 vratara koji će ove zime u Izoli i Dajli biti sudionici Golmanskog kampa „Cotić-Starčić“, a sveukupno će se brojka različitih vratara koji su sudjelovali u kampu tijekom 2022. godine popeti na čak 250 mladih čuvara mreže.

„Ono što nas posebno veseli je kako sve veći broj naših vratara polako ulazi u seniorski nogometa, a skoro da i nema više županijskih selekcija u raznim godištima čija vrata nisu ‘pod ključem’ mladih vratara koji treniraju u kampu. Sve više ih i brani u prvim omladinskim ligama Hrvatske i Slovenije. To je i nama nagrada, koja nema cijenu, to je naša najveća pobjeda“, poručuju Cotić i Starčić.

Planovi im samo rastu. Naime, zbog ogromnog interesa, u 2023. godini u planu je povećanje za još dva termina, i to sigurno u Međimurju gdje za Uskrs idu dva umjesto jednog termina, a u Ravnoj Gori dodaju peti termin! Tim povećanje Golmanski kamp „Cotić-Starčić“ dolazi do brojke od 12 kampova godišnje diljem Hrvatske i Slovenije.

Definitivno su Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić na terenu i uz glavnog maestra izvan terena Romine Cotić od svojeg projekta napravili su pravi brend koji je u samo pet godina postao daleko najveći i najpoznatiji vratarski kamp na cijelom Balkanu.

Da ovaj golmanski kamp sve više otvara vrata širom svijeta dokaz je i ponuda koja je stigla na adresu Alekse Cotića. Popularni Cole dobio je pomalo nevjerojatnu ponudu iz Saudijske Arabije da preuzme vratare omladinske škole jednog od najvećeg kluba s njihovih prostora.

„Takva se ponuda vjerojatno dobija jednom u životu i nije bilo lako odlučiti te se zahvaliti na istoj. No, ovaj projekt je moja misija, ovo je nešto više od posla. Pretpostavljam da bi se malo tko odlučio na takav potez, ali miran sam i siguran u svoju odluku te jedva čekam naše nove planove i budućnost koja je ispred našeg kampa“, zaključio je Cotić.

Previous articleKRENULA HELL MALONOGOMETNA LIGA PAZINA | Plavi Put, HMRM, Kašćerga, Selina, Ulja Komarija i Noćne Ptice krenuli pobjedama
Next articleODBOJKAŠKA SUBOTA | Velovršanke poražene u Karlovcu, Rovinježi u Zagrebu