Home Košarka A1 Liga košarkaša Nicević: Moramo ispraviti neke detalje

Nicević: Moramo ispraviti neke detalje

SHARE
Sandro Nicević

Gorčina još nije isprana, ali vremena za tugovanje definitivno nema za košarkaše Pule 1981, koji su proteklog vikenda u Sesvetama upisali svoj peti poraz u sezoni 2019/20 Prve muške lige.

U subotu u Pulu stižu neporažene Jazine Arbanasi, idealna prilika za Bijeloplave za povratak na pobjedničke staze u velikom stilu. Ostali rezultati idu u korist Puležana, koji unatoč porazu ostaju na trećoj poziciji na ljestvici s 19 bodova.

No, osvrnimo se još jednom na 12. kolo i poraz od ekipe koja je nakon prvog dijela sezone držala posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. „Nikako ne gledam na Sesvete kao na slabiju ekipu, mjesto na ljestvici nije realno mjerilo njihove kvalitete, očito su im se putem dogodili neki nesretni porazi, ali definitivno su opasni, i to smo znali“ – istaknuo je Sandro Nicević, trener Puležana, nakon utakmice.

„Moja je greška što nisam našao načina kako motivirati moje igrače i dignuti ih na razinu na kojoj smo bili u prvom dijelu sezone. U tome je ‘kvaka’ i na kraju je to rezultiralo ovako lošim ritmom u igri te dopuštanjem domaćinu da bez većih problema igra svoju igru“ – samokritičan je Nicević.

Susret Sesvete – Pula 1981 ponovo dokazuje da je ovogodišnje izdanje Prve muške lige izuzetno interesantno, što potvrđuje i trener pulskog prvoligaša. „Od početka sezone tvrdim da će liga biti izjednačena, utakmica između trećeg i posljednjeg na ljestvici ne donosi nikakve garancije unaprijed. Sesvete su izuzetno opasan protivnik, mi smo to vidjeli već u prvom kolu na našem parketu“.

Sljedeću subotu u 19 sati dobro znana misija: obrana domaćeg parketa u Domu sportova Mate Parlov. „Nakon bolnog poraza od Sesveta čeka nas izuzetno težak protivnik, Jazine Arbanasi, koji su trenutno jedina neporažena momčad u prvenstvu, što dovoljno govori o njihovom ozbiljnom pristupu i samoj težini utakmice. Moramo ispraviti neke detalje koji nisu najbolje funkcionirali u Zagrebu i pokušati doći do važne pobjede koja bi nam bila veliki poticaj za nastavak prvenstva“ – odlučno zaključuje strateg Pule 1981.