Home ISTRA Futsal Nijaz Mulahmetović: “Ne sumnjam da će momci biti pravi u ove tri...

Nijaz Mulahmetović: “Ne sumnjam da će momci biti pravi u ove tri utakmice!”

MNK Stanoinvest Futsal Pula pred sobom ima tri susreta UEFA Futsal Lige prvaka u kojima može odigrati bez imperativa, ali s povijesnim guštom – za svoj klub, svoj grad i svoje navijače. A, takvih će sutra od 20:30 sati u pulskom Domu sportova „Mate Parlov“ biti mnogo.

Porazgovarali smo s Nijazom Mulahmetovićem, bosanskohercegovačkim trenerom koji je s Puljanima već osvojio Superkup, a sada ga čekaju novi povijesne utakmice. Svjestan je da situacija nije idealna:

„Svi igrači su spremni, ozljeda nemamo, ali ono što predstavlja problem je da kartone iz runde u Makarskoj prenose Mataja i Bilić, dva kvalitetna i važna igrača za nas. Procedura je takva da ih moramo prijaviti pa ćemo protiv Belgijanaca imati skraćeni roster“, rekao je Mulahmetović pa se osvrnuo na atmosferu:

„Pa sigurno je malo poljuljana bila zbog rezultata u domaćem prvenstvu, ali ne sumnjam da će momci biti pravi u ove tri utakmice jer puno smo radili i uložili da bi došli do ovdje te da će dati svoj maksimum te se predstaviti u najboljem izdanju.“

Malo i o Belgijancima: „Poznajemo protivnike podosta, sve utakmice su dostupne za pogledati, a imao sam i prilike igrati pored nekih igrača koji igraju u Barceloni i ostalima. O Barceloni ne treba previše, oni su apsolutni favoriti ne samo grupe, nego kompletne Lige prvaka. Anderlecht je jedna odlična, iskusna momčad kojoj je ovo i glavno natjecanje, obzirom da u prvenstvu i nemaju pravog natjecatelja. Mi šanse imamo, treba nam se malo toga poklopiti kako bi napravili dobar rezultat. Rumunji su najveća nepoznanica, ali čim su došli u ovu fazu natjecanja, moraju imati određenu kvalitetu. Imaju nekoliko stranaca, jedan je i igrao hrvatsku ligu pa se sigurno radi o kvalitetnoj momčadi. Barcelona je apsolutni favorit, a mi ostali jurimo iznenađenje.“

Podsjetimo, sutra u srijedu 23. studenog, od 17:30 sati na parket će Barcelona i rumunjski United Galati, a onda od 20:30 na rasporedu je okršaj Sporting Anderlechta, prvaka Belgije i Stanoinvest Futsal Pule.