Home Pogled s Učke (NIJE) POSLJEDNJI POGLED S UČKE | Isprike i zahvale, samo to je...

(NIJE) POSLJEDNJI POGLED S UČKE | Isprike i zahvale, samo to je bitno

Osam godina je dug period te ukoliko želim da ovo bude čitljivo, moram biti kratak. Već mi je sad jasno da u tome neću uspjeti. Neće biti lako, toliko toga želim objasniti i poručiti.

Za one kojima možda nije jasno zbog čega je došlo do ove odluke, poručujem da sam u proteklih osam godina napisao nešto manje od 18 780 članaka, što daje prosjek od šest tekstova dnevno. Osam godina zaredom. Šest članaka dnevno.

Na dan pisanja ovog teksta imam sveukupno 21 neodgovoren poziv. Da, svima se javim kad stignem, a rijetko je to sljedeći dan. Za to nije nitko kriv osim mene. Svojim „spuštanjem garda“ dozvolio sam ljudima da me zovu za svakakve gluparije. Da danas krećem, bio bih puno, puno bezobrazniji.

Ali, ne žalim se. Ovo su samo fakti koji objašnjavaju moju odluku. Uživao sam svih osam godina, sedam baš jako, ovu posljednju ne toliko. No, odužit’ će se ovo, idemo na ono bitno.

ISPRIKE

Koristim priliku da se od srca ispričam svima kojima je neki tekst ili nekakav izneseni stav nanio neprilike ili stres. Iako i dan danas stojim iza svake svoje napisane riječi, neke tekstove danas ne bih objavio.

Ispričavam se i onima s kojima sam se zabavljao, da ne iskoristim vulgarniju riječ. Isprike, vama vjerojatno nije bilo do smijeha, a ja sam se zabavljao pisajući tekstove o humorističnim propustima ili potezima pojedinaca.

Za kraj isprika, želim reći vrlo bitnu stvar. Zaista sam uvijek pisao tekstove, iz moje perspektive, kako bih pomogao istarskom sportu i nisam stavljao osobne interese nikad ispred istine. Da jesam, možda danas ne bih bio tu gdje jesam.

ZAHVALE

Nimalo me nije sram reći da je IstraSport bio „ovo dosad“ zbog mene, ali isto tako, treba biti pošten i reći da, iako sam ga realizirao i unaprijedio, ideja nije bila moja. Danas se to možda čini logično, ali 2013. na mjesto glavnog urednika ovakvog portala postaviti 21-godišnjeg studenta je bio podosta riskantan potez.

Ideja LabinSporta, a nakon toga i IstraSporta je kreacija Remza Zalihića i zaista mu hvala na prilici da vodim ovako nešto, iskustvo je to koje ću sigurno koristiti i u budućnosti. Hvala i Sebastianu Brenčiću, informatičkom majstoru koji je u počecima IstraSport uredio i „osovio“ na noge.

Hvala sponzorima, pokušati ću se zahvaliti svima ponaosob, nažalost, nije Vas bilo pretjerano puno. Ali, zahvalan sam na Vašoj pomoći, znajte da ste u ključnim trenucima pomogli unaprijediti ovaj portal, a ja se još uvijek nekako potajno nadam da će se nekako iskoristiti ova čitanost i u budućnosti.

Hvala svim novinarima koji su honorarno radili za IstraSport, ali i svim kolegama koje su bile na dispoziciji svih ovih godina. Pokušavao sam Vas nabrojiti, ali sam se prepao brojke i eventualne pogreške. Tko god je pomogao, a mislim da se radi o trocifrenom broju, hvala od mene osobno.

Za kraj zahvala, hvala Vama dragi čitatelji. Zbog Vas sam se često osjećao kao da mijenjam stvari, iako možda i nisam. Zbog Vas sam se često osjećao poštovano i cijenjeno, a to ima svoju cijenu. Hvala pozitivnim komentatorima, hvala ljudima koji su konstruktivnim kritikama pomogli IstraSportu da naraste.

EDIT – 29.06.2021. – 19:30:

Sve ovo što ste dosad pročitali, napisano je 20. lipnja 2021., pretočeno na papir u manje od deset minuta. Od trenutka objave odlaska dobio sam veliki, ogroman broj poziva i poruka u kojima su me pojedinci dirnuli toliko da me izbace iz takta, iako sam odlukom o odlasku bio potpuno miran i zadovoljan.

Jasno mi je kako gazim svoju riječ i kako će neki pomisliti da je ovo bio svojevrsni manevar, ali oni koji me poznaju, a upravo su me takvi i nazvali pa će možda i neki potvrditi, znaju koliko sam bio siguran u svoju odluku samo prije sedam ili deset dana.

Iskreno, nisam ni mogao zamisliti koliko ljudima znači IstraSport, možda i više nego meni. Patetično je, znam, ali nije pretjerivanje. Zbog toga, odlučio sam, boksačkim rječnikom, dok još stojim na nogama, „udariti“ posljednji put.

Ne treba uopće skrivati, ovakav IstraSport ne služi ničemu onome koji troši vrijeme kako bi on postojao. No, u narednih šest mjeseci, kad će se i neke stvari promijeniti u vidu rada i izgleda portala, ću dati sve od sebe da ovaj portal dobije svoju redakciju i da postane ozbiljan portal koji neće ovisiti o zdravlju, raspoloženju i slobodnom vremenu jedne osobe.

U narednih ću šest mjeseci pokušati napraviti korak natrag, kako bi u 2022. krenuo s dva koraka unaprijed. Ako to i ne uspijem, barem ću znati kako sam dao sve od sebe. IstraSport ide dalje.

Previous articleJoš nema službene potvrde, ali čini se kako će Velovršani u viši rang – i to pojačani!
Next articleRobert Mišković iz tuzlanske Slobode novo pojačanje Puljana