Home Nogomet Istra 1961 Nije više jednostavno niti najavljivati susrete pulskog nogometnog prvoligaša

Nije više jednostavno niti najavljivati susrete pulskog nogometnog prvoligaša

SHARE

Sam naslov je sve rekao. I ove godine gledamo Istru 1961 za koju se više ne uzbuđuju ni oni najvjerniji navijači. Nekako smo kroz svih ovih posljednjih 7-8 godina uletjeli u kolotečinu i pomirili se sa činjeničnim stanjem koje nam govori da ćemo opet biti deveto ili osmoplasirana momčad. Tako da u samoj završnici prvenstva ne doživljavamo one neke emocije koje su bile prisutne ranijih godina.

Nekada smo, ako ništa drugo, čekali kvalifikacijske oglede za ostanak u elitnom rangu natjecanja, no otkada tih ogleda više nema ovaj je klub postao dovoljan sam sebi. O tome kazuje i posjeta tribinama pulskog nogometnog hrama koja je iz tjedna u tjedan sve slabija. No, hajde, “odguliti” ćemo još ova četiri kola i ispratiti ih, a nakon toga ćemo mijenjati uređivačku politiku što se Istre 1961 tiče.

Što reći o novih 90 minuta koji Puljane čekaju u Gradskom vrtu? Ništa. Momčad Nenada Bjelice je favorit, pulsku družinu dočekuje kompletna, štogod to značilo, dok za Puljane neće igrati Antonio Perera Calderon zbog kartona te još poneki prvotimac zbog ozljeda.

Uglavnom, ne čeka Vas ništa spektakularno. Susret je na rasporedu u nedjelju od 17:00 pa se nadamo da imate bilo što pametnije za činiti nego zauzeti svoje fotelje ispred Vaših malih ekrana. A mi ćemo Vam javiti nakon susreta kako je to izgledalo i jel’ ličilo na išta.

Dvoboj će “odzviždati” Duje Strukan iz Splita, a “odmahati” će ga Solinjani Alen Jakšić i Vice Vidović. Tu i tamo zaustaviti će ga Šibenčanin Dario Kulušić kada bude ispravljao pogreške ranije navedene trojice. Nije baš neki užitak…