Home Rukomet Ostalo Niko Franković pozvan u reprezentaciju Hrvatske

Niko Franković pozvan u reprezentaciju Hrvatske

SHARE

Od 23. do 28. lipnja u Ludbregu će se održati okupljanje Hrvatske mlađe kadetske reprezentacije, a na popisu izbornika Mateja Miškovića našao se igrač Rudara iz Labina  Niko Franković.

Franković je ovoj sezoni postigao 78 pogodaka što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Rudara. Osim toga jedan je od najboljih igrača svoje momčadi u 1. HRL U17 regije 1 gdje su njegove partije zapele za oko izborniku Miškoviću.

“Vrlo sam iznenađen pozivom, iskreno nisam imao nikakva očekivanja, naravno jako sam ponosan i sretan te će mi to svakako biti motivacija za daljnji rad. O reprezentaciji, odnosno igračima mislim da nemam što govoriti, sve su to fantastični igrači te samo mogu biti ponosan što uopće imam priliku dijeliti svlačionicu s njima. Kao što sam rekao, veoma sam ponosan i sretan. Mogu reći da se mukotrpan rad isplatio te ću sigurno još jače nastaviti dalje” za službene stranice kluba izjavio je Niko Franković. 

Trener Rudara ove sezone na raspolaganju ima uglavnom domaće dečke, a nekima je ovo i prva seniorska sezona u karijeri. Povjerenje trenera Zupičića momci su opravdali na najbolji mogući način, a Franković je sasvim zasluženo pozvan u reprezentaciju Hrvatske. 

“Niko ima najbitnije karakteristike da postane vrhunski igrač: strahovitu radnu etiku, odgovornost, brzo shvaća i prihvaća ono što ga se uči i kada tome dodamo neosporni talent mislim da će se Niko, ali i svi mi s njim imati čemu veseliti u rukometnoj budućnosti. To je velika nagrada za njega, ali i za Labinsku školu rukometa, za klub i za sve njegove suigrače i trenere koji su mu pomogli da tu stigne” rekao je za stranice kluba Dalibor Zupičić