Home ISTRA Ostali sportovi Niko Peruško iz Pule zlatni u šahu na Sportskim igrama mladih

Niko Peruško iz Pule zlatni u šahu na Sportskim igrama mladih

SHARE
dav

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu, odigrani su napeti HEP turnir u rukometu, HPB turnir u odbojci na pijesku i turnir u šahu Split je i dalje središte amaterskog sporta Hrvatske. Mladi sportaši iz cijele Hrvatske proveli su tri dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima državne završnice.

HEP turnir u rukometu igrao se u kategoriji 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake. U napetim finalima slavile se ekipe iz Splita: RK Centar i Split. Srebrne medalje osvojile su djevojke iz ŽRK Poreč i dječaci iz RK Ivanić Grad. U napetim utakmicama za bronce pobijedili su ekipe RK Metković i ŽRK Gorile iz Splita.

Ništa manje napeto nije bilo na terenima u Podstrani gdje se igrao HPB turnir u pijesku. Poredak u muškoj konkurenciji za 2004. godište iznjedrio je prvake iz ekipe Zadar, srebro za ekipu Pacijenti (Zagreb), te broncu za Mursu (Osijek). U ženskoj kategoriji slavio je OK Split, ispred ekipe Škvorc&Hranilović (Čakovec) i AOK Osijek.

Sveučilišni Kampus bio je poprište turnira u šahu. Šah je iznimno popularan sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, a igrači su podijeljeni u četiri kategorije: do 11 i 15 godina starosti za dječake i djevojčice. Istra je također dobila jedno „zlato“ jer je Niko Peruško iz Pule bio najbolji kod dječaka do 15 godina.

Zadnja smjena državne završnice održava se od 8.8. do 10.8.2019. kada su na redu natjecanja u odbojci i stolnom tenisu. Detaljan raspored odigravanja turnira možete pronaći na linku.

Pobjede na državnim završnicama omogućuju plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16. do 21. kolovoza. Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati. Zabavno- glazbeni spektakl uključivat će veliki koncert na kojem će nastupiti Frajle i Mia Dimšić.