Home Nogomet Druga NL Nikola Gavrić: “Imam osjećaj da je u nekim utakmicama protivnički gol bio...

Nikola Gavrić: “Imam osjećaj da je u nekim utakmicama protivnički gol bio kao začaran”

Porečki Jadran proživljava teške trenutke. Na dnu su ljestvice SuperSport Druge NL te imaju samo dva osvojena boda. Sada slijedi teško gostovanje kod Hrvaca, momčadi koja je trenutno s tri pobjede na 11. mjestu SuperSport Druge NL.

Utakmica se igra u subotu, 7. listopada, s početkom u 15 sati, u sklopu osmog kola. Ovog tjedna javnost se zabavljala porukama koje su si preko medija slali trener Dalibor Šuran i njegov kolega u Grobničanu. Nakon tih obraćanja, Šuran više nije omiljen samo u Poreču, sada je „osvojio“ i mnoge s riječkog područja.

No, vratimo se nogometu, a mi smo ovog puta za razgovor zamolili iskusnog stopera, 28-godišnjeg Nikolu Gavrića koji je na Veli Jože stigao iz NK Opatija:

„U Poreču mi je odlično zasada, jako sam lijepo primljen, adaptirao sam se i prilagodio jako brzo, djelom zato sto već dosta dečkiju poznajem iz mlađih igračkih dana, a velike zasluge idu i tome što su svi fenomenalne osobe. Isto tako svi u klubu, počevsi od uprave pa do trenera, stručnog stožera, domaće publike i naših najvjernijih navijača – Šajeta, su napravili da se osjećam kao kod kuće“, govori Gavrić na početku pa dodaje:

„U ekipi i klubu vlada zajedništvo, momčad je dosta mlada i raspolaže s puno zanimljivih i kvalitetnih igrača, punih potencijala koji po meni zaslužuju i imaju kvalitetu i za koji rang više. Zadovoljan sam dolaskom ovdje. Svi koji me poznaju, znaju da sam zadnjih 2-3 sezone imao problema s ozljedama, od operacije i puno popratnih ozljeda koje su došle uz to.“

Dojam je kako se Gavrić u Poreču osjeća željeno: „Trener Šuran i uprava su se od početka zaista potrudili oko mojeg dolaska u redove Jadrana. Pokazali su veliko povjerenje u mene i htjeli da svojim iskustvom pomognem ekipi, meni je takva uloga godila, a time sam dobio i ritam koji je meni trenutno bio potreban.“

No, nakon sedam kola, situacija nije dobra, toga je svjestan i Gavrić, iako pronalazi i dobre strane njihove igre:

„Prošlih utakmica imali smo problem sa realizacijom. Igramo ofenzivno, lijepo za oko, stvaramo puno šansi, ali lopta neće u gol, imam osjećaj da je u nekim utakmicama protivnički gol bio kao začaran, onda se to već malo podsvjesno uvuče u glavu, u ekipu i u realizaciji postanemo pomalo nervozni i nestrpljivi. Ali, takve stvari i krize se događaju i ekipama na puno većem nivou od našeg, bitno je ne odustajati i nastaviti se boriti.“

Kaže kako su se već proteklu utakmicu neki igrači „otključali“ i postigli pogotke pa vjeruje kako im treba samo jedna pobjeda kako bi sve ponovno krenulo kako treba te kako bi se vratili na „postavke“ od lani kada su lakše tresli protivničke mreže.

„Trenutno bodovni saldo nije dobar i onakav kakav smo očekivali. Sljedeća utakmica neće biti nimalo laka sa obzirom da je u Hrvacama uvijek teško igrati. Iako imamo par izostanaka koji uvijek otežaju situaciju, svjesni smo svoje snage i da svakom možemo nauditi, tako da idemo na pobjedu, naravno kao i u svakoj utakmici dosada, pritom respektirajući protivničku momčad“, govori Gavrić pa zaključuje:

„Za to nam je potrebno da budemo, ne na 100, nego na 120% jer mi nismo ekipa koja si može drugačije dopustiti, i s takvim stavom moramo ulaziti svaku sljedeću utakmicu, pogotovo jer u ovoj ligi nema lakih protivnika, te napokon počnemo uzimati bodove koji nam pripadaju i da se tako odužimo nama samima te našem gradu i našim navijačima koji nas vjerno prate.“