Home ISTRA Nogomet Nitko nek’ ne bude prvak!

Nitko nek’ ne bude prvak!

Izvor
Izvor "Badbeat"

Jučer smo ujutro dali kratki osvrt na nemoć splitskoga Hajduka, ali i na nesposobnost zagrebačkog Dinama. Zapitali smo se jel’ ipak možda bolje, obzirom na ono što su nam prezentirali u subotnjem dvoboju u Splitu, da netko od preostala dva kandidata bude ove godine prvak države. Nakon jučerašnjih susreta možda je ipak najbolje da nitko i ne bude.

Količina nekvalitetne energije i još nekvalitetnijeg nogometa viđena je jučer u Kranjčevićevoj i u osječkom Gradskom vrtu. Ono što su pokazali Rijeka i Osijek u susretima protiv Hrvatskog Dragovoljca i Gorice, na njihovu žalost, nije bilo dovoljno da preuzmu vodstvo na ljestvici i pokažu gard, onaj pobjednički.

Rijeka je ponižena od svoje filijale, dok je Samir Toplak prvi puta u njihovih jedanaest međusobno odigranih utakmica oteo bod magičnom Nenadu Bjelici. I samo Bogu može osječki strateg zahvaliti što nije prošlo i lošije po njegovu momčad. Oba su kandidata za naslov prvaka jučer potpuno ukočila same sebe, a na taj način, jednostavno je, ne postaje se prvak. To im je valjda jasno.

Stoga ostaje samo prigoda da čestitamo Dragovoljcima i Gorici, jer su oni najveći pobjednici minulog dvadeset i sedmog kola elitnog hrvatskog nogometnog natjecanja. Svoju energiju i želju za natjecanjem pokazali su na ispravan način i zbog toga kapa dolje objim momčadima. Za Sigećane ovaj trobod ionako ne znači ništa jer razlika od 11 bodova, a samo devet kola prije kraja, teško da može biti sustignuta.

O sudaru Šibenika i Lokomotive, kao i o susretu Slaven Belupa i Istre 1961, ovoga puta ipak ne bismo. Momci sa Šubićevca jednostavno ne znaju ni tko im je predsjednik, trener ili neka treća osoba kojoj se mogu obratiti obzirom na stalna previranja u njihovoj sredini, dok su Zekićevi i Garciini momci potpuno podbacili u sportu koji se naziva nogometom.