Home Boćanje Turniri Nives Jelovica i Ermina Zemunović osvojile prvu državnu titulu za pulsko žensko...

Nives Jelovica i Ermina Zemunović osvojile prvu državnu titulu za pulsko žensko boćanje

Boćarice Pule (donedavno Nove Verude) u svom prvom službenom nastupu pod novim nazivom kluba, osvojile su jednu zlatnu, te po dvije srebrne i brončane medalje na prvenstvu Hrvatske za seniorke u parovima, te preciznom i štafetnom izbijanju koje je u subotu, 17. rujna 2022. odigrano u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac.

Sve četiri Puljanke koje su nastupile na prvenstvu u Zagrebu osvojile su kolajne od kojih mlada Ana Stančić čak tri, Nives Jelovica i Ermina Zemunović po dvije, a Jasna Božić jednu.

Naslov prvakinja Hrvatske u parovima osvojile su Jelovica i Zemunović što je i prva titula državnih prvakinja za pulski ženski boćarski klub. Dva naslova viceprvakinje Hrvatske osvojila je mlada Stančić, u preciznom izbijanju te zajedno sa Jelovica u štafeti, dok su brončana odličja osvojile Stančić i Božić u parovima, te Zemunović u preciznom izbijanju.

Nažalost, unatoč otvorenim prijavama, što znači da nije bilo ograničenja broja boćarica koje mogu nastupiti u svakoj disciplini, prvenstvo nije pobudilo veći interes hrvatskih boćarice te se u Zagrebu natjecalo svega 16 boćarica iz svega tri kluba, Čavli ŠB, Kastva i Pule.

Djelomično i prenapućen kalendar akivnosti očito je utjecao na to da je od četiri hrvatske reprezentativke koje su osvajale medalje na nedavno u Ljubljani održanom Europskom prvenstvu u Zagrebu nastupila samo Jelovica, dok su izostale Ria Vojković (Pula), Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB).

Naša najbolja boćarica svih vremena Jelovica, koja se u karijeri ‘naosvajala’ medalja pa je tako u Zagrebu osvojila 41. naslov prvakinje Hrvatske, unatoč i obiteljskim, majčinskim obvezama, i dalje pronalazi i  vremena i motiva nastupiti na državnom prvenstvu što je svakako odlika pravih sportaša. (IBS)

Previous articleBoćarice Pule osvojile treće mjesto na drugom ABC kupu
Next articleMate Šarin i Marko Kojić donijeli bodove gostima iz Novalje