Home ISTRA Boćanje Nives Jelovica potvrdila titulu najbolje hrvatske boćarice

Nives Jelovica potvrdila titulu najbolje hrvatske boćarice

SHARE

Nives Jelovica iz BK „Labin” pobjednica je drugog izdanja “Super 8” turnira u boćanju, Masters turnira hrvatske ženske boćarske scene. Turnir se održao u boćarskom domu “Slavko Stanić” u Kastvu u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza, Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i BK “Kastav”.

Kako mu ime sugerira, Masters je okupio elitu hrvatskog ženskog boćanja, osam najboljih boćarica po disciplinama iz 2021. godine, a koje su se natjecale u četiri discipline: pojedinačnom klasičnom, preciznom i brzinskom izbijanju te bližanju i izbijanju u krug. Bodovanje poretka u pojedinim disciplinama dalo je ukupan zbroj bodova, a boćarica koja je skupila najviše bodova u sve četiri discipline je i ukupna pobjednica Super 8 turnira, odnosno najbolja boćarica Hrvatske za 2021. godinu.

Nives je ukupnu pobjedu izborila osvojivši ukupno 42 boda, osam više od drugoplasirane klupske kolegice Rije Vojković, dok je trećeplasirana Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) okončala sa 24 boda.

Tijekom čitavog dana natjecateljice su odigrale 10 utakmica dok su Nives i Ria odigrale jednu više. Naime, nakon dvije serije brzinskog izbijanja obje su imale identičan rezultat od 58 pogodaka, po 29 u svakoj seriji, pa se moralo ići u raspucavanje na 1 minutu gdje je Nives pogodila 8 boća, a Ria boću manje. Treće mjesto pripalo je Carrolini pogodivši u  prvoj seriji 27 boća, a u drugoj seriji 21 boću.

Nives je još slavila u disciplini pojedinačno klasično, pobijedivši u finalu Robertu Petrović (Čavle ŠB) 10:7 dok je domaćoj uzdanici Dolores Vlaše (Kastav) pripalo treće mjesto pobijedivši Doru Fućak (Čavle ŠB) 11:6.

U bližanju i izbijanju u krug Nives je finalu bila bolja od Rie rezultatom 28:20, dok je treće mjesto osvojila Roberta Petrović (Čavle ŠB) pobijedivši klupsku suigračicu Nikol Marelju-Bošnjak tek nakon dodatna dva bacanja, pošto je ragularni dio završio 24:24, rezultatom 26:25.

Ria je slavila pobjedu u preciznom izbijanju sakupivši iz dviju serija ukupno 45 punata (23+22) drugo mjesto pripalo je Carrolini s 36 punata (17+19), a treće mjesto osvojila je Nikol s 31 punat (22+9).

Nagrade je najboljim boćaricama uručio Denis Peršić, novi predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, koji je također uručio i zahvalnicu predsjedniku BK „Kastav” g. Davoru Zuboviću za uspješnu organizaciju samog turnira.