SHARE

Prva ŽNL u narednoj sezoni neće imati 14 klubova kao i u prošloj. Novost je to koju smo danas dobili, iako nije potvrđena, ali sada je gotovo nemoguće popuniti ligu do te brojke, na legalan i legitiman način.

Naime, Banjole definitivno idu u viši rang, a Istra iz Tara ispada u Drugu ŽNL. Neslužbeno saznajemo kako i NK Jedinstvo Omladinac nije prijavio Prvu ŽNL, što znači da za brojku od 14 klubova nedostaju tri kluba u narednoj sezoni. Tek je jedan siguran, Umag, dok u Višnjanu traju previranja i razmišljanja.

Ali, čak i Višnjanci pristanu, više nema tko popuniti 14. poziciju. Ukoliko NK Višnjan odustane od Prve ŽNL, tada bi ona u sljedećoj godini brojila 12 klubova, što možda također nije loše, iz više razloga.

S druge strane, Nedešćani su prijavili Drugu ŽNL, ali ni za nju nisu sigurni, jer je seniorski kadar totalno opustošen. Nekolicina igrača je već obznanila nove destinacije, a nekolicina je i poručila kako prestaje s aktivnim igranjem. Pred Nedešćanima je „vruće“ ljeto, koju god ligu izabrali, Drugu ŽNL ili Treću ŽNL Jug.