Home Nogomet Druga ŽNL Istra NK Puris: “Suci su zaštićeni, a apele malih skromnih nogometaša nitko ne...

NK Puris: “Suci su zaštićeni, a apele malih skromnih nogometaša nitko ne čuje, ili ih ne želi čuti!

SHARE

NK Puris iz Svetog Petra u Šumi ovog je vikenda napisao i poslao poruku o tome kako nisu zadovoljni suđenjem na jučerašnjoj utakmici protiv Višnjana. Bez dodatnih komentara, objavljujemo integralno supetarsko priopćenje:

„Čestitamo dečkima iz Višnjana na fer i korektnoj utakmici, te čestitamo im i na tri boda koja su odnijela iz Šume u Višnjan, te im želimo puno uspjeha. Večerašnje izvješće neće se odnositi na utakmicu nego na suđenje. Odnosno na glavnog nam lika u zelenom dresu s grbom HNS-a na ponosnim prsima Jasenka Mujića.

Na samom zagrijavanju, nekolicina naših igrača izjavljuju: “vidiš ki sudi, moglo bi bit smiha”. Cijenjena Gospoda koja kroji ovu nama dragu županijsku ligu, zamolili bi Vas za 5 minuta pažnje. Nikada, ali nikada javno nismo apelirali na sudačku trojku i sudačke pogreške, jer nisu nam oni krivi za poraz. Ali evo, ovaj put više ne možemo držati jezik za zubima i dozvoljavati da se s nama postupa neadekvatno.

Prije samog početka utakmice, održan je sastanak na kojemu jedino trener domaćina i delegat Kazalac Davor koriste zaštitnu masku u zatvorenom prostoru. Kasnije glavni sudac Jasenko Mujić izjavljuje kako se jedino on ponaša profesionalno, te citiramo: “da je više sudaca kao ja, ova liga bi bila daleko kvalitetnija”.

Prilikom evidentiranja igrača, prvi pomoćni sudac Gubeljić Darko obavlja evidenciju igrača te ne prijavljuje glavnom sucu nikakve nepravilnosti, ali glavni sudac Jasenko Mujić inzistira na skidanju izolir trake crne boje (štucne su nam inače žute s crnim natpisom) jer to je nepravilno i višak opreme, te boja podmajice isto tako ne odgovara.

Te se opravdava, ponovno citiramo: “pa dobro koji vam je vrag, zar mislite da se meni da dolaziti u srijedu u Kanfanar slušat NJEGOVA predavanja”. Delegat, prvi pomoćni, te glavni sudac ne primjećuju činjenicu da domaći igrač igra s pirsingom. Prilikom dosuđenog kaznenog udarca u korist gostiju iz Višnjana, sudac dodjeljuje žuti karton baš tom našem dečku s pirsingom, te ga upućuje da to mora skinuti. Isti igrač mu se pravda da već 5 godina ne skida taj pirs, te kako da sada u 12. kolu odjednom to pravilo vrijedi, ali dobro. Naš igrač odlazi do klupe, stavlja flaster preko pirsa, ali ga cijenjeni gosp. Jasenko Mujić upozorava i ne dopušta da sa time nastavi utakmicu.

Ponovno rasprava: “pa čovik moj već 5 let nisan zvadija to, nego vajk igran s flasteron i sad mi tu glumiš, nanke jedan sudac u 5 let mi ni niš komentira”. Naš igrač kreće u trku preko terena do svlačionica da uzme pincetu jer jednostavno rukama nije to uspio skinuti, ali onda Jasenko Mujić kreira pravu predstavu, kreće za istim igračem te mu ničim izazvan daje 2 žuti karton, ali ne pokazuje crveni, jer kasnije izjavljuje: “nisam ja dužan pokazat ti crveni karton kad znaš da si ga dobio”.

Frustrirani igrači Purisa opkoljuju suca te traže objašnjenje, ali ga isto ne dobivaju jer nema se on razloga opravdavati za svoje odluke. Nakon toga utakmica puna nervoze, spomenuti sudac kompenzira i dopušta grubu igru te gubi konce utakmice, ali hvala Bogu nekako je priveo to kraju.

Naravno cijenjenom gospodinu nitko ne može apsolutno ništa, jer on je u zapisnik utakmice zapisao ono što je htio, a na istu kada naši predstavnici izjavljuju da je to lažan iskaz, te da mi to ne uvažavamo ni potpisujemo, isti sudac počinje negodovati i sam sebi u bradu: “ajde sad još i to”.

Naše mišljenje je da bi se sudac fokusirao na svoje suđenje i dao svoj maksimum, a ne da njemu po glavi lete misli tipa: aha ovaj ima crni izolir, a žute štucne, gost iz Višnjana ima zeleno-bijeli dres, ali ne smije imati zelenu dugu majicu ispod dresa, jer to je neregularno, e onda bi liga bila kvalitetnija. A iskreno nas zanima sljedeće kolo i da vidimo koje pravilo će izmisliti sljedeći sudac. Suci su zaštićeni, a apele malih skromnih nogometaša nitko ne čuje, ili ih ne želi čuti.

Kao što možemo svjedočiti svaki sudac je profesionalac jer on dobije 300kn po utakmici, putne troškove, a mi siromasi igramo za FAVORIT 0,5L i za svoj gušt od nedilje do nedilje…“, stoji između ostalog u priopćenju NK Purisa.