Home Nogomet Mlađi uzrasti NK Varaždin, NK Jadran Poreč i NK Novigrad pobjednici Dream Cupa Poreč...

NK Varaždin, NK Jadran Poreč i NK Novigrad pobjednici Dream Cupa Poreč 2023!

Nakon trodnevnog natjecanja, u nedjelju poslijepodne doznali smo pobjednike ovogodišnjeg šestog izdanja međunarodnog nogometnog turnira Dream Cup Poreč.

Čak 68 momčadi iz Hrvatske, SAD-a, Austrije i Slovenije, gotovo 1200 natjecatelja, 100 trenera i više od 2000 posjetitelja boravilo i natjecalo se na nogometnim terenima Zelena Laguna Resorta.

Golovi, veselje, osmjesi, druženje i nezaboravno sportsko iskustvo za sve natjecatelje zaključeno je završnim danom u kojem su naslove pobjednika zasluženo odnijela dva istarska kluba te jedan hrvatski prvoligaš.

U najmlađem uzrastu do 9 godina natjecalo se 20 momčadi, a naslov pobjednika pripao je NK Novigrad, ispred srebrnih dječaka iz NK Virovitica, brončanih igrača NK Pazinka Pazin te četvrtoplasiranih SC Parndorf.

Nagradu za fairplay osvojila je momčad ŠN Koprivnički Ivanec, koja je osnovana prije nešto više od godinu dana i prikupila najviše simpatija gledatelja turnira. Najbolji strijelac turnira bio je Amar Omanović iz NK Uljanik Pula, dok su najbolji trener Gordan Vrcelj, najbolji golman Jan Sančanin i najbolji igrač Marko Čakarun iz redova pobjedničke ekipe NK Novigrad.

U kategoriji do 11 godina, u konkurenciji 24 ekipe, prošlogodišnji naslov obranili su nogometaši NK Jadran Poreč ispred drugoplasirane ekipe hrvatskog prvoligaša NK Varaždin. U borbi za treće mjesto, NK Uljanik Pula je nadjačao slovenskog prvoligaša NK Aluminij.

Nagrada za fairplay pripala je ekipi Burlingame SC, gostima iz daleke Californije, koji su prešli dalek put da bi sudjelovali na Dream Cupu. Najbolji trener bio je Alen Herceg, dok je najbolji strijelac Mateo Mlinarić, oboje iz NK Varaždin. Dvije individualne nagrade otišle su u ruke pobjedničke ekipe Jadrana, Teu Milotiću za najboljeg golmana i Diegu Rajku za najboljeg igrača turnira.

U najstarijem uzrastu do 13 godina, nastupale su 24 ekipe, a tijesnu pobjedu u finalu odnijeli su igrači NK Varaždin, koji su nakon jedanaesteraca slavili protiv NK Aluminij. Još jedan prvoligaš, NK Slaven Belupo je u utakmici za treće mjesto pobijedio vršnjake iz NK Jadran Poreč.

Trofej za fairplay preuzeli su mladi nogometaši slovenskog NK Posavje Krško, najbolji strijelac turnira bio je Leon Podravac (NK Virovitica), najbolji golman Miha Mlakar iz NK Aluminij, dok su najbolji trener Goran Labaš i najbolji igrač Vito Horvat iz NK Varaždin.

Organizacijski tim se zahvaljuje svim sudionicima, igračima, trenerima i navijačima na fer i korektnoj borbi, a posebno svim volonterima, sponzorima i prijateljima turnira.