Home Nogomet Ostalo NOGOMET ZA PRVI MAJ | Kome je pala ova ideja na pamet...

NOGOMET ZA PRVI MAJ | Kome je pala ova ideja na pamet i zbog čega klubovi to nisu spriječili?

SHARE

U sjeni izbora za novog predsjednika NSŽI-a ostala je još jedna odluka koja začuđuje mnoge koji ovih dana obasipaju IstraSportove „sandučiće“, bilo to putem društvenih mreža ili mailova.

Naime, netko je u NSŽI-u odlučio da se regularno kolo Druge ŽNL igra u srijedu, na međunarodni praznik rada, a isto to bi trebali napraviti i četvrtoligaši. Kako saznajemo, mnogi su tom odlukom jako nezadovoljni jer ne shvaćaju logiku za donošenje takvog rješenja.

Naime, istog dana svoje utakmice trebale bi igrati i omladinske kategorije, U9 i U11, a ‘Prvi maj’ je praznik koji je nekako tradicionalno vezan uz odmor i druženje, neki će reći u ovim trenucima i ‘bijeg’ od nogometa obzirom na to da dolazi pred kraj sezone kad je svima svega ‘preko glave’.

Primjer jedne od poruka nezadovoljnih aktera nogometne Istre

Jasno, oni koji su odluku donijeli najprije su je prezentirali klubovima na Plenumima liga, što još jedanput pokazuje kako je vlast u nogometnoj Istri baš onakva kakvu se zaslužilo. Koliko god odluka možda bila nelogična, činjenica je da je sada kasno za plakanje jer postoje načini za rješavanje takvih problema.

Klubovi su potpuno anemični kad treba reagirati na bilo što, pa će se sada vjerojatno velikom broju utakmica pokušati promijeniti termin odigravanja, kao što su to već napravili u dva ‘okršaja’ Druge ŽNL koja su odigrana minule subote.