Home Intervju NOGOMETNA ĆAKULA | Denis Išić: “Istina je da nemamo podršku sportske zajednice...

NOGOMETNA ĆAKULA | Denis Išić: “Istina je da nemamo podršku sportske zajednice Općine Ližnjan!”

Denis Išić jedinstvena je pojava u istarskom nogometu. Pojedini ga izrazito cijene, pojedini smatraju da ne zna što radi, ali svi dobro znaju tko je on i što je napravio s nogometnim klubom u Muntiću. Intervju s „istarskim Canjugom“ aktualan je u svako doba, a tako smo i ovog puta iskoristili priliku jer, eto – možemo…

Muntić opet jesen boravi pri dnu. Je to planski ili van se nešto nije poklopilo?

Prošla su tek tri kola, 90 posto ekipe je u turizmu i tek nakon prvog listopada ćemo se u potpunosti ekipirati, tako da očekujem u jesenskom dijelu da ćemo biti negdje oko sredine tablice.

Prva ŽNL s 13 klubova – jesi ti za to, ili bi je bio popunio s Vodnjanom ili nekim drugim?

Uz svu moju naklonost Vodnjanu, propozicije se moraju poštovati…

Brisanje pete lige (Četvrte NL NS Rijeka) – komentar, misliš li da bi spuštanje nekoliko istarskih trenutnih petoligaša u Prvu ŽNL bilo dobro za istarski nogomet? Možemo li u toj ligi očekivati možda i Muntić?

Mišljenja sam da bi, odnosno da je trebalo već, za sljedeću sezonu formirati elitnu Prvu ŽNL s deset klubova, igrati trokružno. Tu ligu trebaju igrati oni klubovi koji imaju tri kategorije omladinskog pogona i strogo se pridržavati uvjeta natjecanja.

Gledanost bi bila veća, troškovi natjecanja u svim pogledima manji, a i daljnji iskorak ekipa bi bio lakši.

Što se tiće Muntića, mi ćemo već sljedeće godine imati tri kategorije omladinskog pogona u natjecanju, djece je sve više. Teren će za proljeće sigurno biti vrhunski. Istina je da nemamo podršku sportske zajednice Općine Ližnjan jer za našu djecu novaca nema, ali nitko, pa čak ni vi ne želite o tome pisati.

Tko će biti prvak Prve ŽNL?

Prvak Prve ŽNL dolazi iz Općine Ližnjan – kako sam i prije rekao.

Tko će ispasti iz Prve ŽNL, po tebi?

Prošla su četiri nepotpuna kola i teško je reći tko ispada, tko zna što će biti u lipnju iduće godine. Ima nas 13, volio bi da nitko ne ispadne, ali..

Mi smo dokazali prošle godine da je sve moguće – osvojili smo 21 bod kako smo najavljivali tako da – nema predaje!

Za kraj, volio bih pohvaliti rad Izvršnog odbora kluba, a naročito Danijela Jakšu i tvrtku Jadrograd koji se posebno ističu i bez kojih bi jako teško.

Previous articleMeđunarodni košarkaški turnir Marijan Salamun Salko ovog vikenda u Pazinu
Next articleParenzana Vas čeka na rekreativnom biciklističkom maratonu!