Home Nogomet Druga ŽNL Istra Nogometna renesansa na Kunfinu

Nogometna renesansa na Kunfinu

Ovih je dana nezapamćeno dobra atmosfera u nogometnom ponosu Rovinjskog Sela – NK Mladosti. Seniori su proslavili 365 dana bez poraza, a omladinski pogon kluba raste gotovo iz dana u dan.

Prije tri godine Denis Šturman, predsjednik kluba, pokrenuo je U9 selekciju, a danas uz nju, redovito treniraju i natječu se još i U11 te U13 kategorije. Najmlađe trenira Matija Pokrajac kojem asistira Luka Moscatello koji također radi s vratarima, a trener U11 je spomenuti Šturman. Mlađe pionire trenira Dragan Lordanić, a već neko vrijeme seniorima „koordinira“ Agron Barlecaj.

Za budućnost kluba nema straha, 55 igrača imaju u Rovinjskom Selu u tri kategorije, što je vrlo lijepa brojka za mjesto koje ima malo preko tisuću stanovnika. Treba i spomenuti da su od ovog ljeta, nakon niza godina, ponovno uspostavili suradnju s „velikim bratom“ iz Rovinja koji im je ustupio nekoliko igrača za U13 kategoriju koja je krenula ljetos.

Sve u svemu, sjajna godina za Mladost, primjer su „manjeg“ kluba koji napreduje iz dana u dan. Uvjete ne treba previše hvaliti, na njihova dva terena na Kunfinu komotno mogu trenirati sve selekcije odjednom, da je potrebno…