Home Nogomet Istra 1961 Nogometni kamp Istre 1961 pred realizacijom

Nogometni kamp Istre 1961 pred realizacijom

SHARE

Pula, kao nogometni grad već gotovo čitavo jedno desetljeće i pol muku muči sa realizacijom nogometnog kampa pulskog prvoligaša Istre 1961.

I nakon što su na tom pitanju odustali i ručnu kočnicu podigli i ruski investitor Mikhail Ščeglov, pa nakon njega i američki “petparački” mag Michael Glover, baskijski div iz Alavesa privesti će taj projekt kraju i konačno Pulu, njene nogometaše, ali i same građane najvećeg istarskog grada obradovati potrebitim sportskim zdanjem.

Nakon što je nova pulska vlast otkazala mogućnost da se pulski nogometni kamp gradi na lokaciji Marsovog Polja, baskijski vlasnik nove je mogućnosti sagledao unutar Općine Medulin, te kako stvari stoje, seoba u najbogatiju istarsku Općinu vrlo je izgledna opcija.

Obzirom da smo do sada naslušali se velikih priča oko konačne realizacije najpotrebnijeg za istarski nogomet, ostaje nam nada da će Istra 1961, ali i Istra kao regija, vrlo skoro, najkasnije do prosinca 2043. godine realizirati osnovni i temeljni cilj sada već trećeg stranog investitora, famozni nogometni kamp.