Home Nogomet Ostalo NOVA BITKA U NSŽI | Hoće li se i dalje štititi informatički...

NOVA BITKA U NSŽI | Hoće li se i dalje štititi informatički nepismene delegate?

SHARE
FOTO: Ilustracija

U NSŽI-u traje bitka. Nije to novost, tamo bitka ni ne staje, samo se mijenjaju „ratnici“. Ovog puta u pitanju su delegati. Naime, povjerenik Prve i Druge ŽNL Robi Fonović javno je najavio „okršaj“ s delegatima koji su informatički slabo pismeni, odnosno ne znaju raditi u COMET sustavu.

Ta rečenica, da se delegatskim poslom ne može baviti osoba koja ne zna raditi u COMET-u, stoji i u Pravilniku o radu delegata NSŽI-a kojeg je IO usvojio u ožujku 2019. godine. Međutim, koliko god sve bilo logično i jasno, problemi su nastali vrlo brzo.

Naime, glavni tajnik NSŽI-a Branko Ivetić ne slaže se u potpunosti s Fonovićem te je dojam da želi zadržati postojeće stanje. S druge strane, Fonoviću je teško napraviti „red“ u županijskim ligama, ako u četvrtom rangu, gdje je Ivetić povjerenik, delegati budu ljudi koji se solidno služe mobitelom i otprilike tu negdje staje njihovo informatičko znanje.

Međutim, iako bi pred par godina u ovom neslaganju Fonović „šaptom pao“, izgleda da se neke stvari ipak mijenjaju jer su nam jutros dva člana Izvršnog odbora potvrdila kako će se uhvatiti u koštac s time i kako neće dozvoliti da istarski nogomet na višim ligama predstavljaju osobe koje to zaslužuju gotovo isključivo zbog kvalitetnih odnosa s glavnim tajnikom NSŽI-a.