Home ISTRA Atletika Nova sjajna atletska staza na Verudi ove subote ugošćuje svoje prvo službeno...

Nova sjajna atletska staza na Verudi ove subote ugošćuje svoje prvo službeno natjecanje!

U subotu 15. travnja 2023. na SRC Veruda u Puli, s početkom u 10:30 sati održava se Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2023., prvo službeno atletsko natjecanje na novoj atletskoj stazi.

Iako je prije desetak dana održano državno prvenstvo Hrvatske za osnovne i srednje škole, po prvi puta novu atletsku podlogu, i trenutno najbolju stazu u Hrvatskoj isprobati će atletičari i atletičarke istarskih klubova, klubova iz Primorsko-goranske županije, te predstavnici zagrebačkih klubova i gostiju iz Slovenije koji se trenutno pripremaju u Puli i Medulinu.

Prema broju atletičara koji se pripremaju na Verudi, reklo bi se da se SRC Veruda vraća na Europsku atletsku kartu i ponovo je kao i nekad, poželjna destinacija za pripreme, a to pokazuje i dio Hrvatske atletske reprezentacije koja ovih dana trenira na Verudi uz atletičare iz Slovenije, Austrije, Belgije i Švicarske.

Od disciplina, na rasporedu su utrke na, 100m, 200m, 800m, 1000 i 3000m, od skokova skok u dalj i skok u vis, te od bacanja, koplje, vortex i kugla. Posebna atrakcija na samom kraju natjecanja jesu štafete 4 x 200m i 4 x 300m, te po prvi puta na ovom natjecanju kombinirana štafeta  4 x 200m mix, koju trče dva dječaka i dvije djevojčice.

Od kategorija zastupljene su od mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora, a seniori mogu nastupiti izvan konkurencije.

U sklopu natjecanja, u 10:30 održati će se i mala svečanost otvorenja nove atletske staze, odnosno revijalna utrka malih atletičara koji su polaznici atletskih školica i atletskih vrtića a koji će prvi protrčati kroz cilj.

Očekuje se ukupno oko 300 natjecatelja, nadamo se da će nas vrijeme dobro poslužiti i da ćemo vidjeti dobre utrke i poneki rekord. Pozivamo sve ljubitelje atletike da podrže naše atletičare i atletičarke, za navijače i gledatelje ulaz na tribine je slobodan.

Previous articleKreće bicilistički vikend uz „Istria Gran Fondo“ u Umagu
Next articlePRIOPĆENJE NK ROVINJ: “Igranje nogometa na tim razinama bi trebala biti isključivo igra, a ne poligon za razno razna iživljavanja!”