Ostali sportovi

Nove promjene u Vodnjanu. Dalibora Peršića na mjestu predsjednika zamijenio Željko Džijan!

Taman kada se činilo da se u Vodnjanu situacija smirila, kada se učinilo da se dovelo u red normalno funkcioniranje nogometnog kluba, ponovno iznenadni problemi. Ne ulazeći u opravdanost ili neopravdanost svega onoga što se u posljednje vrijeme događalo u Vodnjanu, preksinoć je na izvanrednoj skupštini kluba određen novi predsjednik, nova osoba koja će Vodnjan koračić po koračić pokušati vratiti na nogometnu kartu Istre u poziciju koja tom klubu i pripada.

Željko Džijan, donedavno prvotimac vodnjanskog drugoligaša, osoba koja je već zadužila sam klub svojim radom u najtežim trenucima postojanja ovog gotovo stogodišnjaka, od preksinoć je novi predsjednik kluba. Da li je to politička zakulisna igra, da li je ovaj potez opravdan ili nije, u ovome je trenutku savršeno nebitno. Činjenica je da Vodnjan iščekuju mnoge nove promjene, za koje bi bolje bilo da su se dogodile za nekoliko mjeseci, kada okonča prvenstvo.

No, dosadašnja uprava kluba sa predsjednikom Daliborom Peršićem na čelu odustala je od dosadašnje borbe kojom su uvelike vratili klub na ozbiljnije grane, te će sada prepustiti vodstvo novoj garnituri. Za sada, do ovoga trenutka to je jedina promjena vrijedna spomena, a o ostalima ćemo kada i ako do njih dođe.

Inače, najveći uspjesi sada već bivše uprave kluba očituju se u činjenici da su omasovili omladinsku školu, ali i da su se izborili za povećanje dotacija iz proračuna sa 170.000 na 250.000 kuna, što definitivno za jednog županijskog drugoligaša nije mala stavka. Ujedno su u prethodnom periodu sanirali dug koji su zatekli prema Vodovodu, a nemale režije na sebe je u budućnosti preuzeo Grad Vodnjan.

Vrijeme samih promjena zasigurno nije ispravno pogođeno, što smo već naveli u prethodnom pasusu, no ako drukčije nije moglo dalje, onda je bilo i vrijeme da se ovakva promjena dogodi. Na Džijanu i ostatku uprave vodnjanskog kluba je, da nastave dalje na stazama koje je zacrtala dosadašnja uprava, a o uspjehu ili neuspjehu ovog prethodnog perioda moći ćemo ispravnu odluku donijeti u skoro vrijeme.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031