Home ISTRA Ostali sportovi Novi olimpijski sport, 3×3 košarka – ponovno u Umagu!

Novi olimpijski sport, 3×3 košarka – ponovno u Umagu!

Prelijepi Umag će 2. i 3. lipnja (petak i subota) biti treća postaja PRO 3×3 Tour 2023., međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“) koja se ove godine održava od 20. svibnja do 12. kolovoza.

Nakon kolovoza 2022., kada je Umag uspješno ugostio PRO 3×3 Tour u prvoj sezoni, ovo je drugi put da ova 3×3 karavana stiže u ovaj dio Istre. Atraktivna lokacija jednaka je kao i lani – Trg slobode u samom središtu grada

Dvodnevni sportski događaj ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve ekipe će skupljati bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura – turnir na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku!

PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

Oba dana, u predvečernjim i večernjim satima, organizirana su natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održava se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Program drugog dana obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci

Rezervirajte si vikend 2./3. lipnja i u prekrasnom umaškom ugođaju uživajte u potezima 3×3 majstora. Izvrsna je zabava zajamčena! Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu!

Previous articleKUP NSŽI | FINALE | Jadran Poreč suverenom prezentacijom do naslova
Next articleSRIJEDOM POŠTENO | Martin Sebastiano Boka: “Ima puno rukometaša na kojih se ugledam, ali najveći uzor mi je sigurno moj sadašnji suigrač”