SHARE

Nakon odlaska Mirka Matike koji će svoj trenerski put nastaviti u NK Puris, u Pazinu su okrenuli novu stranicu u djelovanju njihove sredine. Još su početkom srpnja mjeseca obznanili kako je novi šef stručnog stožera proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Elvis Brajković, a nakon jučerašnje prozivke jasno je da će mu u radu pomagati Emil Lazarić koji je istu ulogu sa Brajkovićem obavljao i prošle jeseni u NK Rudar.

Najbitnije je u cijeloj pazinskoj nogometnoj priči pred novu sezonu da nitko od igrača nije napustio klub, što dovoljno govori o stabilnosti pazinskog trećeligaša, u kojemu će svakako novi trenerski duo moći uživati, obzirom da je cilj kluba mirna plovidba kroz ovogodišnje natjecanje.

Inače, na jučerašnje se prvo okupljanje odazvalo 22 igrača, od kojih jesu i trojica pridošlih, a to su redom: Dominik Žgomba koji dolazi iz NK Istra 1961, Karlo Peršić koji je prošle godine branio boje NK Rovinj, i Andrej Žgomba koji u Pazinku stiže iz porečkog Jadrana. Brajković je definirao i pripremne utakmice, a slobodni termini su ostali 11.08. i 18.08. kada će suprotstaviti svoje snage nekome od županijskih ligaša.

Do tada, Plava će legija moći svoje ljubimce ispratiti na međusobnoj utakmici koju će u Pazinu odigrati već ove subote, a nakon toga slijede im ispiti protiv Novigrada 31.07., Medulina 06.08., Jadrana 14.08., i labinskog Rudara TransEura 21.08.