Home Boćanje Prva HBL Novi uspjesi boćarica Labina na državnom prvenstvu za seniorke

Novi uspjesi boćarica Labina na državnom prvenstvu za seniorke

SHARE

Odigran je drugi ciklus državnog prvenstva za seniorke. Organizacija ovog natjecanja prvotno je dodijeljena ŽBK Komiža, no oni su u posljednji čas odustali od organizacije. Tada je, kao i mnogo puta do sada, u pomoć uskočio Savez Primorsko-goranske županije, te uz BK Kastav i BK Čavle ŠB” preuzeo organizaciju događaja.

U subotu 11. prosinca održalo se prvenstvo u disciplini par klasično, dok se u nedjelju 12. prosinca održalo prvenstvo u disciplinama precizno i brzinsko izbijanje.

Sportska komisija Hrvatskog boćarskog saveza izvršila je poludirigirani ždrijeb sa nositeljicama za disciplinu par klasično. Ukupno je nastupio 21 par s područja BS PGŽ i IBS-a. Grupna faza odigrana je u dvorani na Hrastenici i u dvorani Slavko Stanić u Kastvu.

Ekipe su bile podijeljene u 8 grupa, a iz svake skupine najbolje dvije stekle su pravo nastupa u osmini završnice. Osmina završnice igrala se u dvoranama u kojima su igračice nastupile u grupnoj fazi, a nakon pauze za ručak, prvenstvo se nastavilo u dvorani u Kastvu, ždrijebom najboljih osam ekipa koje su pobijedile u osmini finala.

U polufinalnom susretu između Wendy Vukelić i Lorne Žagar protiv Diane Baran i Rozeane Devjak zbog Rozeanine ozljede susret je ubrzo prekinut, pa su Vukelić i Žagar otišle korak dalje, u samo finale. Tamo su ih čekale Nives Jelovica i Vensna Tončinić  koje su u drugom susretu polufinala bile bolje od para Dora Fućak i Roberta Petrović rezultatom 7:2.

U finalnom dvoboju par iz Labina nadmoćno i brzo riješio je susret u svoju korist, pobijedivši mlade igračice rezultatom 13:0, te je titula državnih prvakinja otišla u ruke Jelovice i Tončinić.

U nedjelju, u jutarnjem terminu, PH započelo je disciplinom precizno izbijanje gdje se prijavilo 10 natjecateljica, te su se pucale dvije serije za prolaz među 8 najboljih. Bilo je tu odlično odpucanih serija, točnije šest rezultata bilo je od 20 punata na više.

Nakon dviju serija preciznog izbijanja na red je došla disciplina brzinskog izbijanja gdje se prijavilo šest natjecateljica – četiri igračice Čavle ŠB i dvije igračice Labina, koje su odradile jednu seriju brzinskog izbijanja. Igračice sa najbolja četiri rezultata plasirala su se u finalnu seriju.

Nakon ručka uslijedila je druga faza odnosno četvrtzavršnica preciznog izbijanja, a izbijalo se po plasmanu iz zbroja dviju prvih serija, po principu 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.

U ovoj fazi treba spomenuti pobjedu Dore Fućak protiv reprezentativke Rie Vojković rezultatom 11:7. U polufinalnoj seriji međusobno su se susrele Nives Jelovica i Ira Nimčević gdje je do posljednjeg balina bilo neizvjesno tko će dalje u finale, a plasman u finale ostvarila je Jelovica slavivši rezultatom 12:7.

U drugom polufinalu susrele su se Carrolina Bajrić i Dora Fućak, a Bajrić pobjeđuje svoju suigračicu iz kluba rezultatom 18:6 i tako odlazi u finale.

U finalnom dvoboju Bajrić nije imala mirnoću i preciznost koju je imala u prethodnim serijama, te je rezultatom 23:10 izgubila od Jelovice koja osvaja svoj peti ovogodišnji naslov državne prvakinje.

Uslijedila je finalna serija brzinskog izbijanja u koju su se plasirale Carrolina Bajrić i Ira Nmčević  te Ria Vojković i Nives Jelovica koje su otrčale jednu finalnu seriju brzinskog izbijanja za konačni poredak od 1.-4. mjesta. Titulu državne prvakinje osvojila je Vojković, viceprvakinja države postala je Jelovica, dok je 3.mjesto pripalo Carrolini Bajrić.

Natjecanje su sudili nacionalni suci Sandro Abram i Dragan Vlaše, dok je Dino Blečić bio voditelj natjecanja.